Kalastuspäivä kiinnosti Soinissa

Valtakunnallista Kalastuspäivää vietettiin viime viikon keskiviikkona. Soinin Lauttosen rannassa olevan seurakunnan leirikeskuksen ympäristössä järjestettiin kalastusaiheinen tapahtuma Soinin peruskoululaisille. Paikalla kävi peräti 250 oppilasta opettajineen.

LeUk:n Hannes Kaukola opasti nuoria onkijoita.

Tapahtumapäivässä opastettua ongintaa ohjasi Lehtimäen Urheilukalastajien aktiivit.

MAINOS

– Onhan se totta, että nuorten kalastusharrastus on vähentynyt sitten takavuosikymmenten. Harrastukset ovat muuttuneet, Toivotaan, että harrastus kuitenkin säilyy ja tällaiset päivät innostavat uusia harrastajia, totesi LeUK:n nuorisotoimintavastaava Hannes Kaukola.

Ainakin Soinin Yhtenäiskoulun oppilaat esikoululaisista ysiluokkalaisiin innostuivat kalapäivästä. Onkijoita riitti aamupäivästä pitkälle iltapäivään.

Päivän onkikilpailussa Topi Ala-Mattinen, Santeri Aho ja Enso Silvonen veivät kärkisijat, kun kisailtiin suurimman kalan tittelistä. Tällä kertaa 50 gramman särki vei voiton.

Etelä-Pohjanmaan Kalatalouskeskus ry:n toiminnanjohtaja Marko Paloniemi esitteli ja teki kysymyksiä oppilaille kala-altaalla.

Tuomo Savola näytti, kuinka kalaa käsitellään.

– Suomessa on yhteensä 103 kalalajia, joista noin 70 lisääntyy maassamme. Tiedättekö muuten, mikä altaan kaloista on Suomen kansalliskala, kysyi Paloniemi.

Lauttosella kalankäsittelyä esitteli Lappajärven kalastuskunnan puheenjohtaja Tuomo Savola.

– Kun 2000 kalaa on käsitelty, se alkaa jo sujumaan, rupatteli Savola tehdessään ahvenista siistiä filettä.

Kalansavustus-ja /maistiaispisteellä maisteltiin savustettua lohta ja paikan päällä keitetty lohisoppa maistui koululaisille seurakuntakeskuksessa. Jo pitkään E-P:n Kalatalouskeskuksen kalastuspäiviin kalaruokaa on ollut tekemässä soinilainen Maija-Liisa Keisala.

Soinin VPK:n puolesta tapahtumassa oli palo- ja pelastuslaitoksen kalustoesittelyä ja opastus veneilyturvallisuusasioissa.

Tapahtuman järjesti Etelä-Pohjanmaan Kalatalouskeskus ry yhteistyössä Lehtimäen Urheilukalastajien kanssa. Viime vuonna Etelä-Pohjanmaan suuri kalastuspäivä järjestettiin Jalasjärvellä.

Soinissa tapahtumaa vietettiin ensimmäistä kertaa. Tapahtumapäivää vietetään aina toukokuun toisena keskiviikkona. Vuodesta 2006 lähtien vietetty tapahtuma on lähtöisin eduskunnan kalakerhosta.

Rami Puro

 

Exit mobile version