MAINOS

Kuortaneen Kunnon Wojciechowski uusi Suomen mestaruutensa

Kuortaneen Kunnon Krzysztof Wojciechowski voitti toisen perättäisen nyrkkeilyn suomenmestaruutensa alle 81 kiloisten sarjassa.

Puolalaissyntyisen Wojciechowskin valmentajanaan toimii Lehtimäeltä oleva Juha Sippola. Hän kertoo SM-kisojen otteluiden olleen kahdessa erässä Helsingissä.

MAINOS

– Alkuottelut käytiin huhtikuussaa ja finaalit toukokuussa. Alkuottelussa vastaan tuli Turun Veikkoja edustava Eldrin Barrera, jonka Krzysztof voitti 4-1. Semifinaalissa vastassa oli Topias Vaittinen ja tämä ottelu voitettiin 5-0, Sippola kertoo.

– Finaalissa vastakkain olivat Krzysztof ja Topias Lepo, ottelu päättyi meidän voittoon 3-2.

Seura sai kevään otteluista myös SM-hopeaa, kun Selma Hannuksela otteli Järvenpäässä maaliskuussa järjestetyissä finaaleissa tytöt C -juniorit 57 kiloisten sarjassa Viivi Jokista vastaan häviten 3-0.

Krzysztof lähti kilpailuun vähällä harjoittelulla. Hän mursi jalkansa joulukuussa Puolassa harjoitellessaan ja jalka oli kipsissä pari kuukautta. Tästä toivuttuaan hän loukkasi polvensa.

Ottelukuntoon pääsyssä oli suuri merkitys sparrauksella, jota hän sai muun muassa Santeri Laineelta, Juho Haapojalta sekä veljeltään Jacekilta.

– Ehdin treenata ennen kilpailua noin kahdeksan viikkoa. Sarjaan oli ilmoittautunut kymmenen ottelijaa. Semifinaali oli hieno ottelu., sillä se oli vaikeampi – osumia oli paljon. Mutta kaikki sujui juuri niin kuin olimme suunnitelleetkin, suomenmestari kertoo.

KuKu ja Krzysztof kiittävät sponsoreita avusta SM-kisaprojektissa. Ilman heidän tukeaan tämä ei olisi onnistunut.

Kohti uusia haasteita

Juha Sippola kertoo, että vuoden aikana pyritään nyt käymään kaikki suuret kisat läpi, mikäli vastustajia löytyy.

Juhalla on kilpailevia valmennettavia Selman ja Krzysztofin lisäksi Eetu Akkala Tuurista. Harjoitukset ovat siirtyneet talvikauden jälkeen urheiluopistolta Kuku-majalle, missä harjoitteluolosuhteet ovatkin ykkösluokkaa.

– Kylmimmissä harjoituksissa lämpötila oli vain kaksi astetta plussan puolella, mutta hyvin pärjättiin.

Kuortaneen Kunto on anonut ensi vuoden SM-kisoja Kuortaneelle. Seuran puheenjohtaja ja toisena nyrkkeilyvalmentajana toimiva Hannu Sippola toteaa jaoston tilanteen kilpailijoiden ja harrastajien kohdalla olevan hyvä.

– Syksyllä kilpanyrkkeilijöitä tulee olemaan noin kymmenen eli tämän kauden viiteen kilpailijaan tulee tuplaus. Syksyksi pitää jaoston saada kunnolliset harjoitustilat, sillä tämän hetkiset eivät tule riittämään, Hannu sanoo.

– Harjoituksissa käy nyrkkeilijöitä Ähtäristä, Alajärveltä ja Alavudelta Kuortaneen lisäksi. On hyvä, että harjoituksia järjestetään myös Tuurissa, Ähtärissä ja Alajärvellä.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version