Kalastuspäivä kiinnosti Soinissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Valtakunnallista Kalastuspäivää vietettiin viime viikon keskiviikkona. Soinin Lauttosen rannassa olevan seurakunnan leirikeskuksen ympäristössä järjestettiin kalastusaiheinen tapahtuma Soinin peruskoululaisille. Paikalla kävi peräti 250 oppilasta opettajineen.

LeUk:n Hannes Kaukola opasti nuoria onkijoita.

Tapahtumapäivässä opastettua ongintaa ohjasi Lehtimäen Urheilukalastajien aktiivit.

MAINOS

– Onhan se totta, että nuorten kalastusharrastus on vähentynyt sitten takavuosikymmenten. Harrastukset ovat muuttuneet, Toivotaan, että harrastus kuitenkin säilyy ja tällaiset päivät innostavat uusia harrastajia, totesi LeUK:n nuorisotoimintavastaava Hannes Kaukola.

Ainakin Soinin Yhtenäiskoulun oppilaat esikoululaisista ysiluokkalaisiin innostuivat kalapäivästä. Onkijoita riitti aamupäivästä pitkälle iltapäivään.

Päivän onkikilpailussa Topi Ala-Mattinen, Santeri Aho ja Enso Silvonen veivät kärkisijat, kun kisailtiin suurimman kalan tittelistä. Tällä kertaa 50 gramman särki vei voiton.

Etelä-Pohjanmaan Kalatalouskeskus ry:n toiminnanjohtaja Marko Paloniemi esitteli ja teki kysymyksiä oppilaille kala-altaalla.

Tuomo Savola näytti, kuinka kalaa käsitellään.

– Suomessa on yhteensä 103 kalalajia, joista noin 70 lisääntyy maassamme. Tiedättekö muuten, mikä altaan kaloista on Suomen kansalliskala, kysyi Paloniemi.

Lauttosella kalankäsittelyä esitteli Lappajärven kalastuskunnan puheenjohtaja Tuomo Savola.

– Kun 2000 kalaa on käsitelty, se alkaa jo sujumaan, rupatteli Savola tehdessään ahvenista siistiä filettä.

Kalansavustus-ja /maistiaispisteellä maisteltiin savustettua lohta ja paikan päällä keitetty lohisoppa maistui koululaisille seurakuntakeskuksessa. Jo pitkään E-P:n Kalatalouskeskuksen kalastuspäiviin kalaruokaa on ollut tekemässä soinilainen Maija-Liisa Keisala.

Soinin VPK:n puolesta tapahtumassa oli palo- ja pelastuslaitoksen kalustoesittelyä ja opastus veneilyturvallisuusasioissa.

Tapahtuman järjesti Etelä-Pohjanmaan Kalatalouskeskus ry yhteistyössä Lehtimäen Urheilukalastajien kanssa. Viime vuonna Etelä-Pohjanmaan suuri kalastuspäivä järjestettiin Jalasjärvellä.

Soinissa tapahtumaa vietettiin ensimmäistä kertaa. Tapahtumapäivää vietetään aina toukokuun toisena keskiviikkona. Vuodesta 2006 lähtien vietetty tapahtuma on lähtöisin eduskunnan kalakerhosta.

Rami Puro

 

MAINOS
Edellinen artikkeliLeijonilla uimakoppiprojekti Vimpelissä
Seuraava artikkeliKuortaneen Kunnon Wojciechowski uusi Suomen mestaruutensa