-5 C
Alajärvi
maanantai 27.3.2023
spot_img
spot_img

Leijonilla uimakoppiprojekti Vimpelissä

Lions Club Vimpeli on kantanut oman kortensa kekoon kunnan viihtyisyyttä varten.

Lionsklubilaiset purkivat talkoilla huonokuntoiset vanhat uimakopit ja vessat. Kolmelle yleiselle uimarannalle Lappajärven rantaan tulee vielä kemialliset vessat. Kuva Lypsinmaan rannasta.

Talven aikana 10–15 Leijona-aktiivin joukko rakensi kaksoispukukoppeja kunnan yleisiä uimarantoja varten.

Torstaina laitettiin uudet, sinisävyiset uimakopit Rinteen eli Sahin ja Lypsinmaan yleisille uimarannoille. Rantaviihtyvyyden parantaminen jatkuu vielä.

Lions Club Vimpelin presidentti Juhani Kauppinen kertoo projektin lähteneen liikkeelle kunnan ideoimasta leikkimielisestä Nurkat kuntoon -kampanjasta, jossa kilvoiteltiin siitä, kenellä on siistein ympäristö.

Erkki Takala (vas.), Onni Luoma-aho ja Petteri Pyhälahti olivat mukana torstaina, kun uusia pukukoppeja laitettiin paikoilleen ensin Rinteen rannassa Sahissa ja myöhemmin Lypsinmaan rannassa.

Kauppinen kertoo saaneensa kilpailun pohjalta idean, jonka mukaan ryhdytään kehittämään asioita.

– Klubimestarimme Jari Lakaniemi kertoi hallituksen kokouksessa, että uimarantojen pukukopit ja vessat ovat huonossa kunnossa. Hän ehdotti, että lähdetään siitä liikenteeseen.

Lions Club Vimpelin presidentti Juhani Kauppinen kävi Rinteen rannassa sijaitsevan kaksoispukukopin isällä toteamassa penkin kestävyyden.

Kunnalta vihreää valoa

Seuraavaksi leijonat kysyivät Vimpelin kunnasta, että sopisiko kunnalle, että Lions Club Vimpeli tekisi uudet uimakopit ja että olisiko kunnalla mahdollisuus hankkia materiaalit.

Kauppisen mukaan kunnan satsaus oli noin 7000 euron suuruinen ilman arvonlisäveroa.

Lionsklubilaiset purkivat vanhat pukukopit ja vessat. Projekti jatkuu vielä. Uudet kemialliset vessat tuodaan uimarannoille.

Lisäksi uimarantojen ympäristöä raivataan siistimmäksi kunnalta saatujen ohjeiden mukaisesti. Rinteen ja Lypsinmaan lisäksi myös Lakaniemen uimarannan yleisilme on alkavalla rantakaudella uudenlainen, kiitos Leijonien.

Juhani Kauppinen kertoo, että LC Vimpelin aikaansaavalla aktiiviporukalla on jo seuraava talkooprojekti tiedossa. Lionsklubilaiset tekevät Vimpeliin tänä kesänä rakennettavan koirapuiston aidat.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät