MAINOS

JPK tähtää alueen suurimmaksi ja tärkeimmäksi kasvattajaseuraksi

Järviseudun Pallokerhossa on päättyvän kesän ajan visioitu seuran tulevaisuutta todeten, että tärkeänä kasvattajaseurana jo nyt toimiva JPK haluaa tulevaisuudessa olla Järviseudun ja Etelä-Pohjanmaan paras kasvattajaseura SM-liigaan ja mahdollisesti jopa maajoukkuetasolle saakka.

– Meillä on tästä jo nyt kovia näyttöjä, Otto Latvala etunenässä, toteaa JPK:n seurakoordinaattorina tehtävän heinäkuussa aloittanut Eetu Puntala.

MAINOS

Vaikka tähdet ovat tärkeitä seuralle, työ tunnettuuden ja laadun takaamiseksi aloitetaan jo paljon aikaisemmin, eli jos mieliä vahvaksi kasvattajaseuraksi, on työssä keskityttävä junioritoimintaan.

Kiekko- ja luistelukoulu tulevat jatkossa olemaan iso osa seuran toimintaa. – Meillä on isot tavoitteet, esimerkiksi tuplata nykyinen harrastajamäärä, Puntala avaa tulevasta.

Tällä hetkellä tärkeitä on kuitenkin vahvistaa junioritoimintaa entisestään ja satsata valmennukseen. Valmennuspäällikkönä seurassa toimii Jussi Virtanen ja jokaisella joukkueella on lisäksi oma valmennusryhmä.

Joukkueita sarjassa aloittaa tänä syksynä enemmän kuin koskaan aiemmin. Sarjassa on yhdeksän joukkuetta sekä F-ikäisten leijonaliigan peliryhmät.

Tavoitteena on muodostaa oma harrastusryhmä osaksi kiekkokoulua. Samalla ajatuksena on koota myös tyttöjoukkuetta. Lisäksi tulevat erilaiset harrastusryhmät, jotka vuokraavat jääaikaa hallilta.

Miesten puolella edustusjoukkue pelaa kolmosdivaria ja tulevalla kaudella kirkkaana tavoitteena on nousu kakkosdivariin tänä tai ensi kaudella. Tavoite on hyvässä valmennuksessa täysin mahdollista saavuttaa.

Myös naiset pelaavat Alajärvellä jääkiekkoa omassa Muijakiekko -joukkueessaan.

Pelaajia eri joukkueisiin otetaan mukaan, lähinnä 2001 syntyneistä nuorempiin ikäluokkiin. Luistelu- ja kiekkokoulussa mukana on ollut muksuja polvenkorkuisista saakka!

Harjoitukset ovat jo alkaneet ja heti elokuun alussa järjestetyllä starttileirillä oli noin 40 osallistujaa, muun muassa Karstulasta, Soinista ja muualta lähialueilta. DC-ikäisten leirillä oli n. 20 omaa pelaajaa. Kaikkiaan JPK:n toiminnoissa pyörii kauden aikana mukana useita satoja harrastajia.

Koska JPK:lla tavoitteena on kasvaa suurimmaksi ja parhaaksi kasvattajaseuraksi maakunnassa, on työtä junioreiden kanssa tehtävä lujasti.

Pohjaa tavoitteen saavuttamiseen on olemassa, sillä resursseja ja halua kasvuun ja kehittymiseen täällä riittää, jääkiekko on koko maassa vahvassa nosteessa ja JPK:n maine on jo nyt hyvä.

Yksi tärkeä painopistealue alkavalla kaudella on 1.10. starttaavan kiekko- ja luistelukoulun kehittäminen, koska perustaidoista kaikki lähtee liikkeelle myös jääkiekon maailmassa.

Pidemmälle edenneille pelaajille halutaan taata mahdollisuus vahvistaa myös erikoistaitojaan, olivatpa ne sitten maalivahtina tai kenttäpelaajana.

– Alajärvellä nähdään tärkeänä asiana se, että lapsilla ja nuorilla on muitakin harrastuksia kuin vain jääkiekko talvikaudella. Monet pelaavatkin pesäpalloa tai sählyä. Pesäpallon kanssa kaudet menevät keväisin ja syksyisin osin päällekkäin. Seuroissa pyritäänkin sovittamaan treenejä niin, että halutessaan on mahdollisuus osallistua molempiin lajeihin, Puntala kertoo.

Mukaan JPK:n toimintaan haluavien kannattaa aluksi laittaa sähköpostia Jussille virtanen.jpk@gmail.com ja näin lähdetään selvittämään tasoa ja aikaisempaa kokemusta, jotta sopiva porukka löytyy.

Eetu Puntala iloitsee siitä, että Alajärvellä ihan jokaisella on mahdollisuus päästä hyödyntämään jäähallin tarjoamia liikuntamahdollisuuksia, joko osana joukkueita tai lähtemällä mukaan muihin jääaikaa vuokraaviin ryhmiin. Lisäksi yleisövuoroja on hallilla tarjolla monta kertaa viikossa.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version