MAINOS

Vedon tähtäin jälleen pudotuspeleissä

Kuudennen kautensa naisten pääsarjatasolla aloittanut Vimpelin Veto on kärsinyt kauden aluksi kaksi tappiota. Avausottelussa Veto laittoi vahvasti kampoihin vieraissa sarjan mestarisuosikkeihin kuuluvalle Forssan Alulle, jonka vahvat viime minuutit takasivat lopulta 91–75-kotivoiton. Lauantaina Veto pelasi ensimmäisen kotiottelunsa, jossa se sai tunnustaa tappion Torpan Pojille koriluvuin 72–79.

Viime kaudella pudotuspeliviivan alle jäänyt Veto tähtää sijoituksen parantamiseen ja pudotuspeleihin selviytymiseen. Kymmenen joukkueen sarjasta odotetaan parin viime kauden tapaan tasaista. Tuplamestaruutta puolustava Peli-Karhut, Forssan Alku ja kestomenestyjä Lappeenrannan Catz on nostettu ennakkoon ehdokkaiksi sarjan kärkikastiin.

MAINOS

Griffinin paluu

Vimpelin Vetoa vahvistaa alkaneella kaudella monipuolinen ja urheilullinen yhdysvaltalaiskolmikko: sentterit Amy Griffin ja Jamee Swan sekä laituri Abria Trice. 23-vuotias Griffin on Vetoa seuraaville korisjännäreille entuudestaan tuttu, sillä hän pelasi sinivalkoisissa viime kaudella. Atlantalainen saapui paikkaamaan Vedon kanssa sopimuksen tehnyttä amerikkalaista Mariya Moorea, joka jäi kotimaahansa henkilökohtaisista syistä. Griffin toimii tällä kaudella Vedon kapteenina. Vedossa uskotaan, että Griffinin tulokaskauden kokemuksista on hyötyä myös Tricen ja Swanin sopeutumisessa sarjaan, Vimpeliin ja Vedon toimintakulttuuriin.

Tällä kaudella Vedon rosterissa on kymmenen pelaajaa. Joukkueen kokenutta kaartia edustavat Anni ja Riikka Kujala. Vuonna 2003 syntyneet takamiehet Minttu Isoranta ja Pihla Jaatinen edustavat puolestaan Vedon tulevaisuuden tekijöitä. He pelaavat myös Vedon alle 17-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjajoukkueessa. Miina Lapila, Taru Timo ja Oona Ylinen ovat hankkineet kannuksensa Vedossa jo aikaisemmin. Lauantaina joukkueen takamiehiin kuuluva Timo onnistui kahdesti kolmen pisteen heitoissaan. Anni Kujalaa ei nähty kahdessa ensimmäisessä ottelussa, sillä hän on kärsinyt kuumeilusta.

Puolustus kuntoon

Vedon päävalmentaja Jarkko Havu ja aisaparinsa Jukka-Pekka Kujala ovat asettaneet suojattiensa tavoitteeksi pudotuspelipaikan ohella puolustuspelin parantamisen edelliskauteen verrattuna. Tämä vaatii pelaajien säilymisen ehjänä ja vammakierteen välttämisen. Havu uskoo, että hyökkäyspäässä Veto pärjää muille Naisten Korisliigan joukkueille.

Torpan Poikia vastaan Veto oli läpi ottelun takamatkalla, mutta lähes kosketusetäisyydellä. Ottelu päättyi helsinkiläisten vierasvoittoon 72–79 (33–39). Suurimmillaan ToPo johti ottelua kymmenellä pisteellä. Abria Trice oli vauhdikkaalla pelipäällä ja upotti peräti 32 pistettä. Sekä Trice että Swan rouhivat 12 levypalloa. Forssa-otteluun verrattuna Veto pystyi terästämään levypallopeliään ja vei levypallotilaston 47–39. Torpan koritilaston ykkönen oli Alex Louin, joka heitti 29 pistettä.

Vedon seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 19.10. Liikuntahallille saapuu tuolloin Helsinki Basket Academy.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version