MAINOS

Seura- ja yhdistysfoorumissa ajankohtaista tietoa

Soinin seura- ja yhdistysfoorumissa ajakohtaisista asioista seura- ja yhdistysväelle kertoivat sivistysjohtaja Kati Tiala, liikuntasihteeri Janne Kujala ja kulttuuriasioita hoitava Suvi Hokkanen.

Esille tuli mm. muuttuneet avustusaikataulut. Seurojen ja yhdistysten tulee hakea yleis- tai kohdeavustuksia ensi vuodelle jo tämä vuoden puolella.

MAINOS

– Aikaisemmin kolmannen sektorin toiminta on saanut avustukset kevätkaudella ja alkutalven toiminnat ovat olleet hieman haasteellisia. Nyt päätökset saadaan ennen vuodenvaihdetta, niin tapahtumia on helpompi järjestää heti vuoden alkupuolella, kertoi liikuntasihteeri Janne Kujala.

Liikuntapuolen avustusrahoja on ensi vuodelle haettavissa 12300 euron verran, nuorisopuolelle 3000 euroa ja kulttuuripuolelle 13000 euroa. Tilaisuudessa tuli esille, että seurojen kannattaa hakea seuratoiminnan kehittämistukea, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa tukea.

Luonto-ja erämessut järjestetään ensi vuonna 8.-9. elokuuta. Hankevetäjänä toimii Johannes Aalto. 4H-yhdistys on irtisanonut kunnan kanssa yhteistyösopimuksen nuorisopuolen toiminnan järjestämisestä.

Näin ensi vuoden alusta lähtien toivotaan seurojen ja yhdistysten osallistuvan korvausta vastaan esimerkiksi nuopparin valvontatehtäviin parina iltana viikossa.

Rami Puro

MAINOS
Exit mobile version