MAINOS

OP Alajärven Soinin konttori palvelee asiakkaitaan

Pankkimaailman muutokset ovat olleet suuria viime vuosina. Asiakkaiden käytösmuutokset pankkiasioinnissa ovat pakottaneet pankkeja muuttamaan toimintatapojaan.

Alajärven Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Leivo selvittää uusia muutoksia.

MAINOS

– Kassapalveluiden tarve on muuttunut asiakasmäärien pienentyessä. Soinissa kassapalveluita käyttää viikoittain keskimäärin 130 asiakasta ja se oli viime vuonna viitenä päivänä siten 27 asiakasta päivässä.

K Market Kanelista käteistä voi nostaa ostosten yhteydessä. Asiakas Heli Noposen mukaan on hyvä, että käteisen nosto onnistuu paikallisesta kaupasta, sillä käteistä kuitenkin tarvitaan aika ajoin. Kauppias Terho Keisalan mukaan palvelu on ollut käytössä jo usean vuoden ajan.

– Kassapalveluiden käyttö on vähentynyt viimeisten vuosien aikana lyhyessä ajassa 10-20 prosenttia. Kassapalveluiden määrä on sen verran pieni, että jouduimme vähentämään aukioloaikoja vuoden alusta kolmeen päivään viikossa.

– Soinin konttori on nykyään avoinna kolmena päivänä viikossa keskiviikosta perjantaihin. Keskiviikkoisin ja torstaisin konttori on avoinna kello 9.30-16.30 ja perjantaisin kello 9-16. Pankin kassapalvelut ovat avoinna kaikkina päivinä kello 9.30-13, selvittää Leivo.

Soinissa asiakkaiden määrä on kuitenkin hyvää luokkaa. Asiakkuuksia on noin 4000, joten yrityksiä ja muualla asuvia asiakkaita on paikallisten lisäksi aika paljon.

Noin 55 prosenttia Soinin aluekonttorin asiakkuuksista on toiminta-alueella ja 45 prosenttia alueen ulkopuolelta.

Asiakkaista halutaan pitää huolta

Vaikka asiakkaat pankin kassalla ovat vähentyneet, asiakkaista halutaan pitää hyvää huolta.

– Henkilökunnalla on suorat numerot, joihin voi ottaa tarpeen mukaan yhteyttä. Henkilöstö on erikoistunut tiettyihin osa-alueisiin. Maanantaisin ja tiistaisin asioita voi hoitaa myös Alajärven konttorin kanssa.

– Alajärven konttori on tuolloin auki kello 9-19. Monet asiakkaat hoitavat jo nyt asioita myös naapurikonttorissa. Soinin pankinjohtaja Riitta Holkko hoitaa lakiasioita ajanvarauksella Soinissa.

Käteistä Otto-automatista ja monista muista pisteistä

Maksupalvelu ja suoramaksu sekä Otto-automaatti säilyvät Soinin konttorilla. Vaikka mobiilimaksun ja sähköisen laskujen hoidon määrä lisääntynyt, käteistäkin silti vielä tarvitaan.

Käteistä saa siis konttorilta kassapalveluiden aukioloaikoina. Lisäksi K Kanelista käteistä saa nostettua 200 euroon saakka ostoksia vastaan.

– Nosto onnistuu kotimaisella Debit-kortilla, eikä siitä veloiteta ylimääräistä kustannusta. Rahaa voi nostaa kaupan aukioloaikana, ja kauppahan on auki pitkään aamusta iltaan lähes kaikkina päivinä vuodessa, sanoo kauppias Terho Keisala.

Käteistä voi nostaa valtakunnallisesti Debit-kortilla ostosten yhteydessä myös Tokmannien, Neste Palveluasemien sekä R-kioskien kassoilta.


Rami Puro

MAINOS
Exit mobile version