Alajärven musiikkiopistolla mennään Ympäri ämpäri yhdessä!

Alajärven musiikkiopistolta kuuluu kummia, sillä luvassa on perinteisten syksyn oppilaskonserttien lisäksi jotain ihan erilaista ja hauskaa!

Satukonsertti ”Ympäri ämpäri yhdessä” Kuullaan torstaina 8.10. kello 19 Alajärvi-salissa. Se on kestoltaan noin 40 minuutin mittainen kokonaisuus, joka loihtii kuulijoilleen musiikin maailman ja tutustuttaa erilaisiin soittimiin hauskalla tavalla!

MAINOS
Haukkuva koira ja Kiekuva kukko ovat kuvataidekoulu Eeron oppilaiden tekemiä teoksia, joita heijastetaan valkokankaalle kappaleiden aikana.

Soittajia ja laulajia esityksessä on yhteensä noin nelisenkymmentä. Valtaosa heistä on alakouluikäisiä.
Konsertin runkona esitetään osia Eeva Sarmanto-Neuvosen ja Leena Miikkulaisen sarjasta Iloisia eläinkuvia. Ne on pelkistä pianokappaleista orkesterille ja pianosolisteille sovittanut Pekka Jylhä.

Kuuden nuoren pianosolistin ja orkesterin lisäksi konsertissa esiintyy lauluryhmä sekä muutamia muiden instrumenttien soittajia, kuten harmonikka, huilu, klarinetti, kitara ja lyömäsoittimet.

Kokonaisuuden nivoo yhteen lauluryhmäläisten kehittelemä tarina ja kuvataidekoulu Eeron oppilaiden tekemät kuvistyöt, joita heijastetaan valkokankaalle kappaleiden aikana.

Orkesteria johtaa Saija-Leena Ojutkangas ja lauluryhmää Riitta Thiam. Mukana valmennuksessa ovat olleet myös Ulla Pihlainen ja Leena Pesu sekä muiden soittimien opettajat.

– Tarinakonserteilla on meillä musiikkiopistossa jo pitkät perinteet. Aina se on aikamoinen palapeli, jonka eri osasten yhteensopimista sitten esityksen kynnyksellä jännitetään!

Ojutkangas ja Thiam kertovat, että konsertin oli tarkoitus olla viime kevään soitinesittelytapahtuma uusia opistoon hakeutuvia lapsia varten ja sitä oli tarkoitus esittää laajasti koululais- ja päiväkotiryhmille taannoisen Jussi Jänis -produktion tapaan.

Korona kuitenkin sotki suunnitelmat juuri yhteisharjoitusten kynnyksellä. – Emme halunneet heittää hukkaan siihen asti tehtyä työtä ja siksi projekti lämmitettiin uudelleen heti alkusyksystä, tosin nyt vain tätä yhtä esitystä varten.

Ideana konsertissa on esitellä musiikkiopiston soitinvalikoimaa kiinnostavalla tavalla. Lisäksi halutaan tarjota opiston oppilaille mahdollisuuksia yhteismusisointiin ja luovaan taiteidenvälisyyteen.

Lauluryhmäläisten sekä ohjaajien Leena Pesun ja Riitta Thiamin laatimassa tarinassa seikkailee Lumi-niminen hahmo, joka etsii ystävää. Tämän etsinnän erinäisistä vaiheista muodostuu tarina, ja sen lopussa Lumi tekee tärkeän oivalluksen.

Konsertti on suunnattu ennen muuta lapsiperheille, mutta myös kaikille muillekin, jotka nauttivat saduista, kuvataidetöistä ja elävästä musiikista.

Korona-aika huomioidaan konsertin järjestelyissä ja yleisö saapuu ja poistuu salista ohjatusti. Yleisön käyttöön on tarjolla kertakäyttöisiä kasvomaskeja.

Kenraaliharjoitus konserttiin järjestetään lähinnä esiintyjien läheisille maanantaina 5.10. kello 19 Alajärvi-salissa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version