MAINOS

Soinissa pidetään huolta lähimmäisestä

Kuusi vuotta toiminut Soinin Ystävänapu ry muutti vuodenvaihteessa ydinkeskustasta Teollisuustien varteen Mhy:n päätytiloihin.

Uudet tilat ovat edelleen keskustassa, mutta suojaisammassa paikassa, jotta mahdollisemman moni, joka kokee tarvitsevansa ruoka-apua, rohkenisi sitä hakea.

MAINOS

– Hyvää palautetta olemme jo ehtineetkin saada ja uusiakin asiakkaita on käynyt, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Leila Peura.

– Ei ole häpeä hakea tukea talouteensa näinä aikoina. Tukea tarvitsemme jokainen joskus elämämme aikana, ainakin jossain muodossa. Yllättäviäkin tilanteita voi tulla kenelle tahansa esimerkiksi työttömyyden, sairauden tai eron tullessa.

– Myös pienten eläkkeiden reaaliarvo on laskenut vuosien myötä, joten myös ikäihmisten köyhyys on monille todellisuutta. Siksi on hyvä, että nyt korona-aikana monenlaiset auttamisen muodot ovat lisääntyneet.

Peura kertoo, että Soinin Ystävänapu ry on saanut kunnalta lämmintä hallitilaa toimipisteen läheltä. – Nyt pystymme varastoimaan helpommin ja runsaammin EU-ruokaa.

– Suunnitelmissa on järjestää ainakin keväisin ja syksyisin erillinen, erityisesti lapsiperheille suunnattu, kynnyksetön EU-kassien jakopäivä piha-alueella, kertoo Peura.

– Tällaisena aikana on mielestäni erittäin tärkeää, että meillä on mahdollisuus tilata kuntaan kahdesti vuodessa tällainen varmuusvarasto, joka ei heti vanhene ja on lisäksi oikein laadukas lajitelma monia elintarvikkeita. Kevään lähetys saapuu reilun kuukauden kuluttua.

Soinissa jaetaan myös kaupan ylijäämäruokaa ja EU-elintarvikkeita keskiviikkoisin kello 13-15. Tarpeen vaatiessa yhteyttä voi ottaa myös muina aikoina. Yhdistyksen ruoka-apua on saatavilla myös seurakunnan diakonissan kautta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version