Mittava kattoremontti käynnistyi Alajärven helluntaiseurakunnan temppelillä

Laajennusosaan tehdään aumakatto ja kaato tulee ulospäin niin, että uusia vesivaurioita ei enää synny.

Alajärven helluntaiseurakunnan temppelillä on käynnistynyt perusteellinen vesikattoremontti. Rakennustöistä vastaava Markku Lassila kertoo, että uusittavaa kattoa on kaikkiaan 1600 neliötä.

Katon uusimisen yhteydessä tasainen katonosa muutetaan aumakatoksi ja pienessä osassa ollut kaato sisäänpäin, mikä nyt muutetaan ulospäin kaatavaksi ja vedet johdetaan pois rännien kautta.

MAINOS

Tähän syynä on se, että kiinteistön vanha kattorakenne on aiheuttanut vesivaurioita, jotka nyt samalla korjataan ja lisäksi rakennetaan lämmön lisäeristystä.

Temppeli on valmistunut vuonna 1979 ja myöhemmin siihen on rakennettu laajennusosa. Alkuperäisessä osassa on peltikatto ja uudenmassa huopa. Nämä materiaalit säilyvät katossa myös jatkossa.

Rakennus on muilta osin varsin hyvässä kunnossa, vain katon osalta oli akuuttia korjaustarvetta. Saneeraus on tässäkin laajuudessa seurakunnalle varsin mittava, sillä hintaa sille kertyy 150000-200000 euroa.

Työtä tekee Rakennuspalvelu Turja Oy neljän kirvesmiehen voimin ja lisäksi työssä on opiskelijoita ja talkoolaisia. Remontti valmistuu kesän kuluessa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version