Pohjanmaan poliisin viikonloppu oli kiireinen

Poliisin viikonloppu on ollut työtäyteinen, vaikka tämä ei näkynyt tehtävien kokonaismäärässä. Pohjanmaan poliisi hoiti viikonloppuna yhteensä 507 hälytystehtävää ja 50 henkilöä on ollut kiinniotettuna.

Kesätapahtumat ovat jatkuneet ja näistä johtuen poliisilakiperusteisia kiinniottoja oli paljon, 36, viikonlopun aikana. Suurin osa kiinniotoista tehtiin perjantaina.

MAINOS

Lauantain sateinen ja tuulinen keli rauhoitti hieman juhlakansaa, mutta tekemistä oli silti eri puolella aluetta. 14 henkilöä on ollut rikosperusteisesti kiinniotettuna.

Pahoinpitelyilmoituksia kirjattiin viikonlopun aikana 18 kappaletta, näistä kolme tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä. Pahoinpitelyistä kahdeksan kirjattiin Etelä-Pohjanmaan maakunnassa, kuusi Pohjanmaan maakunnassa ja neljä Keski-Pohjanmaan maakunnassa.

Yhteensä 14 rattijuoppoa otettiin kiinni viikonloppuna, näistä kahdeksan epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Jurvan keskustan tuntumassa poliisipartiota vastaan ajanut henkilöautonkuljettaja lähti ajamaan poliisia karkuun perjantai iltana. Vauhtia oli monessa paikassa reilusti yli sallitun.

Toinen poliisipartio pääsi risteyksessä ajamaan pakenevan auton eteen ja sai näin pysäytettyä autoilijan. Kuljettaja lukitsi auton ovet ja poliisi joutui rikkomaan sivuikkunan päästääkseen sisälle autoon.

Autosta löytyi pieni määrä huumausaineita ja kortittoman kuljettajan epäilleen käyttäneen myös huumausaineita ennen ajoon lähtöä. Asiaa tutkitaan mm. törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, haitantekona virkamiehelle ja huumausaineen käyttörikoksena.

Lauantain ja sunnuntaina välisenä yönä sai poliisi ilmoituksen mahdollisesta rattijuopumuksesta Vaasassa. Poliisi sai näköyhteyden autoon Ristinummen suunnalla.

Autoilija ajoi huomattavaa ylinopeutta ja lähti ensiksi pakenemaan kun poliisi yritti pysäyttää auton. Lyhyen taka-ajon jälkeen autoilija kuitenkin pysähtyi. Kuljettaja puhalsi 0,63 mg/l ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Sen lisäksi asiaa tutkitaan myös törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

MAINOS
Exit mobile version