Kaarinan pihakirppis Lehtimäen Kirkonkylällä kätkee sisäänsä aarteen, jos toisenkin

Kaarinan pihakirppikseltä löytyy vaikka mitä, jopa tällaisia isoja peltimainoksia!

Kesä on pihakirppisten kulta-aikaa, mutta Lehtimäen Kirkonkylällä kirppistään pitävä Kaarina Myllyneva ei ole vielä hetkeen sulkemassa oviaan, vaikka kalenteri näyttää jo elokuun loppupuolta.

Syy tälle on se, että Kaarinasta on aina yhtä mukavaa, kun väkeä poikkeaa paikalle. Olivatpa nämä sitten omalta kylältä tai ohikulkijoita, joita kirppiksellä riittääkin eri puolilta Suomea.

MAINOS
Keräilynuket odottavat uutta omistajaa Kaarinan pihakirppiksellä.

– Monet poikkeavat reissuillaan pihakirppiksillä aina, kun kyltin jossain näkevät. Meille tähän on vuosien aikana tullut jo monia sellaisia kulkijoita, jotka aina reissuillaan pysähtyvät myös tänne, Kaarina kertoo.

Kaarinan kirppiksellä ei olekaan myynnissä pelkästään omasta käytöstä poistunutta tavaraa, vaan pienet tilat kätkevät sisäänsä jos jonkinlaista aarretta.

– Poikani asuu Lahdessa, ja aikaisemmin hän keräsi sieltä minulle tänne myyntiin ihmisiltä muutoissa ylimääräiseksi käynyttä tavaraa. Edelleenkin iso osa myyntituotteista tulee Lahden suunnasta.

Kirppiksen kätköistä löytyy esimerkiksi kotimaista taidelasia ja Arabiaa maitokannuista aina kokonaisiin astiastoihin saakka. Tarjolla on mm. 60 osaa käsittävä Fenno -astiasto ja Myrnan kahviastiasto.

Vaatteita Kaarinan kirppiksellä ei paljon ole, mutta ne mitä löytyy on joko uutta tai hyväkuntoista. Sen sijasta tarjolla on keräilynukkeja, laukkuja, tauluja, pehmoleluja, matkalaukkuja, pulkkia lapsille, lamppuja ja peltimainoksia. Myös vinyylilevyjä ja c-kasetteja on melkoiset määrät!

– Tuotteilla on hinnat, mutta tinkiminkään ei ole kiellettyä, Kaarina vinkkaa. – Eikä täältä ole pakko ostaa mitään, en pahastu, tärkeämpää on, että tulette käymään!

Arabian Fenno-astiasto on 60 osainen!

– Aina kun tänne tulee joku uusi asiakas, on hauska nähdä heidän ällistyksensä tavaran määrästä ja laadusta. Ei ihme, että moni palaa uudelleen. Meillä tämä toimii hyvin, kun puolisoni Matias on tee se itse -mies, joka aina puuhailee tässä pihalla jotain. Miesväki jääkin usein juttelemaan hänen kanssaan ja naiset saavat rauhassa penkoa esille kirppiksen aarteita.

Kirppistuotteita on kahdessa pienessä varastossa, joita voisi hyvällä syyllä kutsua aarrekammioiksi.

Monet kirppiksen tuotteet kyllä kiinnostavat miehiäkin ja Kaarina tietää, että kaikenlaiselle keräilytavaralle on ottajansa. – Osa tavaroista hautautuu pikkuhiljaa huoneen perimmäiseen nurkkaan, kunnes tulee se asiakas, joka kaivaa ne sieltä esille suurina aarteinaan!

Kaarina on kotoisin Karstulasta, mutta Lehtimäelle muutto tapahtui Mäntsälästä vuonna 2008 pariskunnan jäätyä eläkkeelle. Vuosikymmeniä asiakaspalvelutyötä tehneelle Kaarinalle kirpputorin pitäminen antaa mukavaa vaihtelua ja mahdollisuuden olla edelleen tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa.

– Monista kävijöistä on tullut hyviä ystäviä ja esimerkiksi syyskuussa tässä poikkeaa aina tuttuja, jotka ovat menossa Ruskaretkelle pohjoiseen.

– Kirpputorin pitäminen on minulle henkireikä, mukavaa hommaa, jota voi tehdä samalla kun touhuilee muuta tässä kotona ollessaan. Olen myynyt kävijöille melkein kaikki mattonikin, kun niitä on ollut tuossa pesun jälkeen kuivumassa, Kaarina nauraa ja kertoo, että omaankin tupaan mattoja silti vielä riittää.

Kirpputoria on tarkoitus pitää auki tänä syksynä vielä ainakin syyskuun ajan, toki vähän säistä riippuen. Jos kirpputori on auki, siitä kertoo tien pielessä oleva lappu. Jos lappua ei näy, on Kaarina jossain asioilla.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version