Soinin tekojää käyttöön marraskuulla – säästöt etsitään muualta

Tekojäälle päästään Soinissa viimeistään marraskuussa. Kuvituskuva.

Soinin sivistyslautakunta hyväksyi vuoden 2023 talousarvioesityksen. Suurimmat sivistystoimen leikkaukset koskevat jaettavia avustuksia. Kuitenkin lautakunta jätti saatesanat jatkokäsittelyyn, että mielellään avustukset jaettaisiin yhteisöille samansuuruisena kuin vuonna 2022.

Avustuksiin liittyen päätettiin, että sivistystoimen yleis- ja kohdeavustukset laitetaan hakuun marraskuun ajaksi. 

MAINOS

Sivistys- ja henkilöstöjohtaja teki muutosesityksen tekojääasiassa. Aiempi ajatus oli, että kohonneiden energiakustannusten vuoksi kaudelle 2022-23 ei jäädytyskonttia käynnistettäisi vaan kaukalo saatettaisiin luistelukuntoon sääolosuhteiden sen salliessa.

Uudistuneen ja hyväksytyn esityksen mukaan tekojää laitetaan kuitenkin päälle viimeistään niin, että jää on käytössä loppuviikosta viikolla 45.  Sivistyslautakunnalta pyydettyjä säästöjä etsitään muista kohteista. 

Varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelman muutokset hyväksyttiin. Yhtenäiskoululla aloitetaan työ opetussuunnitelman kuntakohtainen työ liittyen kiusaamisen ja syrjinnän ehkäisyyn sekä kurinpitoon. Suunnitelmat pitäisi olla valmiina vuoden 2022 loppuun mennessä. 

Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimenpalkintojen päivitetyt kriteerit hyväksyttiin. Uutena palkittavien listalla on vuoden kökkäläinen. Sivistyslautakunta toivoo ehdotuksia palkittavista 11.11.2022 mennessä.

Ehdotuksia palkittavista toimitetaan sähköisesti. Kulttuuripalkinnon osalta voi palkittavaa perusteluineen esittää myös kirjastossa. 

Tiedoksi merkittiin saadut erityisavustukset, sekä tuleva yhdistys- ja seurafoorumi. Tapaaminen on keskiviikkona 2.11.2022. Lautakunnalle myös ilmoitettiin, että Soini on mukana Etelä-Pohjanmaan liiton hankkeessa alueellisesta kulttuurin kehittämistehtävässä. 

MAINOS
Exit mobile version