MAINOS

Järvi-Pohjanmaan seniorit reissasivat Helsinkiin hyvässä seurassa!

Seniorit eduskunnan lehterillä odottamassa kyselytunnin alkamista.

Tammikuun viimeisen viikon päätteeksi Alajärveltä lähti matkaan linja-autolastillinen senioreita, kun vuosia toivottu ja Järvi-Pohjanmaan senioreiden toimintasuunnitelmissa mukana kuljetettu matka Helsinkiin pääsi viimein toteutumaan.

Mukaan poimittiin vielä muutama vahvistus Alavudelta ja niin koko 26 seniorin joukko oli valmiina isolle kirkolle!

MAINOS

Senioreiden puheenjohtaja Maire Hämeenniemi kertoo, että matka Helsinkiin on ollut toivelistalla jo kauan. Koronavuosina se jo melkein siirrettiin syrjään, mutta koska toiveita sen toteuttamiseen oli ollut niin paljon, sitä pidettiin edelleen listalla mukana.

Yllättäen joulun alla tuli tieto, että tammikuussa olisi mahdollisuus vierailuun eduskunnassa, mikä oli Helsingin matkan toivotuista kohteista ykkösvaihtoehto. Niinpä reissua alettiin järjestää pikavauhtia, vaikka juhlapyhät haittasivat niin varausten tekoa kuin tiedon saamista jäsenistöllekin.

Maire Hämeenniemi toi Järvi-Pohjanmaan senioreiden tuliaiset heidät eduskuntaan kutsuneelle  kansanedustaja Paula Risikolle.

Matkavastaavana oli onneksi hyvin Helsingin tunteva Sauli Ahopelto, joka hoiti järjestelyt jouhevasti. Reissu toteutui 26.-27.1., kun varhain torstaiaamuna Peuran Liikenteen bussi starttasi matkaan.

Pitkää menomatkaa viihdyttivät senioreiden naiset Eeva ja Ulla järjestämillään arpajaisilla, ja Reijo Ojanen kertoi juttuja matkan varrella ohitetuista paikkakunnista.

Helsingissä suunnattiin suoraan Arkadianmäelle, jossa ryhmään liittyi mukaan Tommi Niskala. Vieraat vastaanotti kansanedustaja Paula Risikko, jolle luovutettiin tuliaisina Unikko-villasukat ja hunajaa – sinivalkoisissa senioreiden väreissä, tietenkin!

Eduskunnan käytävillä ja tiloihin tutustumassa matkalaisia kuljetti sukujuuriltaan alavutelainen opas Anni Swan, joka oli halunnut opastamaan juuri tätä ryhmää kuullessaan, että mukana oli myös alavutelaisia osallistujia!

Seniorit pääsivät tapaamaan Risikon lisäksi myös toista pohjalaista Kokoomuksen edustajaa Janne Sankeloa ja Pirkanmaan edustajaa Jari Kinnusta. Lisäksi toive Ben Zyskowiczin tapaamisesta järjestyi ja tavattiinpa myös Antti Häkkänen ja monia muita kansanedustajia!

Yksi huipentuma eduskuntakäynnillä oli eduskunnan kyselytunnin seuraaminen. Sitä värittivät niin lähestyvät vaalit kuin aihekin: keskustelua käytiin tsans -laista ja puheenvuorot sinkoilivat.

Kun pitkä päivä eduskunnassa oli ohi, suunnattiin majapaikkaan Hotelli Presidenttiin. Alkuperäinen suunnitelma oli käydä ennen iltaa Kansallismuseossa, mutta päivä oli vierähtänyt eduskunnassa niin nopeasti, että tuolle vierailulle ei enää jäänyt aikaa.

Illalla osa porukasta lähti syömään yhdessä, osa tapaamaan sukulaisiaan. Aamupalan jälkeen kaikki olivat pirteinä matkalla kohti Oodi -kirjastotaloon tutustumista, joka esittäytyikin aivan uudenlaisena kirjastona. Se toimii samalla kaupunkilaisten olohuoneena, jossa on erilaisia tiloja elokuvateatterista alkaen.

Oodista matka jatkui Espooseen Emma-museoon, jossa Tommi Niskala liittyi jälleen seurueen mukaan. Emmassa tutustuttiin kauppaneuvos Kyösti Kakkosen keräämään laajaan, lähinnä taidelasista koostuvaan näyttelyyn sekä Tapio Wirkkalan näyttelyyn, jossa oli hänen suunnittelemiaan töitä kirveestä tuhkakuppiin. Esillä oli myös Mauri Kunnaksen näyttely.

Emman tarjonta koettiinkin todella upeaksi ja seniorit olivat todella tyytyväisiä päivän antiin.

Paluumatkalla juttu luisti kaiken yhdessä koetun jälkeen ja yhteislaulut kaikuivat. Kuljettajana toiminut, ilmajokinen Kari Norja, lauloi upeasti soolona ”Kirijeen sulle kirijootin sontakuorman päällä”! Iloinen puheensorina saattelikin väsyneet, mutta onnelliset matkalaiset takaisin kotiin Alajärvelle.

Maire ja Sauli toteavatkin, että matka oli raskas, mutta se oli myös todella antoisa ja mukaan lähteneet olivat reissuun todella tyytyväisiä! On mahtavaa, että jälleen näiden pitkien koronavuosien jälkeen yhdessä reissaaminen on mahdollista.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version