MAINOS

Mäenpää seitsemäs Sloveniassa

Janna-Juulia Mäenpää oli seitsemäs Sloveniassa Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleilla.

Lappajärven Veikkoja edustava seiväshyppääjä Janna-Juulia Mäenpää on sijoittunut seitsemänneksi Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleilla, jotka ovat parhaillaan käynnissä Slovenian Mariborissa. Mäenpään tulos oli 385. Kisan voittoon taivutti Itävallan Magdalena Rauter tuloksella 430. Hopeaa keskiviikkoiltana käydyssä kilpailussa sai Tšekin Apolena Svabikova, Pronssi jaettiin 390 hypänneiden Norjan Emble Matilde Njerven, Unkarin Emma Mezarosin ja Kreikan Evgenia Maria Panagiotoun kesken. Finaaliin osallistui kaikkiaan 12 kilpailijaa.

Vimpeliläinen aloitti kisan korkeudesta 350. Aloituskorkeus ja sitä seuranneet 360, 370 ja 380 hän ylitti ensimmäisellään. 385 ylittyi toisella yrittämällä. Kolmas yritys korkeudesta 390 oli todella lähellä onnistumista.

MAINOS

Finaalissa Mäenpää hyppäsi kolmella uudella seipäällä, joita hän ei ollut käyttänyt aikaisemmin kertaakaan. Pidemmät seipäät lupaavat jatkoa ajatellen hyvää.

Mäenpää teki kisassa ulkoratojen ennätyksensä. Aiempi ennätys koheni kahdella sentillä. Hallissa Janna-Julia on ylittänyt 390.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version