MAINOS

Tiivistä markkinatunnelmaa Sääksjärvellä

Taavi (vas.) ja Aleksi Pollarilla on kokemusta kioskin pitämisestä. Sääksjärven markkinoilla veljesten myyntipisteellä kävi kuhina.

– 15 vuotta on odotettu tätä säätä – ettei tarvitse kärsiä 30 asteen helteestä. Nyt ollaan sisätiloissa ja on tiiviimpi tunnelma. Toivotan teille mukavaa markkinapäivää, sanoi Vimpelin Sääksjärvellä kylä- ja muussa toiminnassa pitkään mukana ollut Seppo Mäkelä Sääksjärven markkinoiden tervetulotoivotuksessaan.

Mäkelän sanoissa oli mausteena vimpeläistä huumorinkukkaa, mutta myös vinha perä. Edelliskerroilla Sääksjärven markkinat on järjestetty pouta- tai suoranaisessa hellesäässä. Yksi kerta hieman epävakaamman markkinasään vallitessa ei lannistanut tunnelmaa, mutta muutama myyjäehdokas perui tulonsa markkina-aamuna sateen takia ja joku saattoi hurauttaa Sääksjärven sijaan Perhoon markkinoille.

MAINOS

Perinnettä ja uutta

Tänä vuonna Vimpelin ainoan kesämarkkinatapahtuman järjestelyistä vastasi Sääksjärven nuorisoseura. Aikaisempina vuosina nuorisoseura ja Sääksjärven Kyläseura ovat tehneet järjestelyt yhdessä.

Nuorisoseuran puheenjohtajana toimiva Marko Aho vakuutti, ettei yksi sateinen lauantai masenna sääksjärveläisiä vaan markkinaperinnettä jatketaan myös tulevaisuudessa. Markkinapäivästä eli heinäkuun viimeisestä lauantaista ei myöskään olla vaihtamassa.

Sääksjärven nuorisoseurantalolla oli myynnissä monenlaista kotiin vietävää. Leivonnaisia, vaatteita, marjatuotteita, kosmetiikkaa, hunajaa ja monenkirjavaa kirpputoritavaraa. Nuorimmat markkinamyyjät, kahdeksan- ja yhdeksänvuotiaat veljekset Taavi ja Aleksi Pollari.

Aivan kylmiltään pojat eivät myyntityöhön ryhtyneet, sillä he aloittivat kesällä kioskitoiminnan ja mainostivat sitä Facebookissa. Ja kun kauppa kävi, poikia pyydettiin markkinoillekin.

– Myymme puukäsitöitä, leluja ja kirjoja, valotti Aleksi myyntipöydän takaa.

Pohjanmaan Leidit Maritza (edessä), Laura (takana vas.), Nea ja Henna esittivät iskelmätaivaan kiintotähtien eli Paula Koivuniemen, Lea Lavenin, Marion Rungin, Katri Helenan hittejä potpurina.

Lisäksi he olivat kehitelleet myyntipisteensä viereen markkinavieraiden iloksi pallonheittokisan.

– Palkinnoksi saa valita lakun tai tikkarin, kertoi Taavi.

Tänä vuonna markkinoilla esiintyi myös Pohjanmaan Leidit -kvartetti yhden potpurin verran. Nelisen kuukautta yhdessä laulellut Maritzan, Hennan, Nean ja Lauran kokoonpano esitti markkinayleisölle Paula Koivuniemen, Katri Helenan, Marion Rungin ja Lea Lavenin tunnetuksi tekemiä iskelmähittejä. Kokoonpanolla on useampikin potpuri treenattuna ja taustamusiikki äänitettynä sekä keikkaa tiedossa.

Markkinatansseissa myöhemmin illalla tanssitti Anneli Mattila.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version