Kausi päättyy, mitä seuraavaksi?

Nopeasti meni taas pesäpallointoilijan kesä taas kerran.

Miesten Superpesiksessä pelattiin tasainen pienten marginaalien finaalisarja. Sotkamon Jymy oli otteluvoitoin 3–1 Vetoa voimakkaampi. Vedolla jäi oikeastaan jokaisessa kohtaamisessa potentiaali ja paukkuja käyttämättä.

MAINOS

Hienosti Veto kuitenkin laittoi parasta pöytään kauden viimeiseksi jääneessä kotitottelussaan. Sunnuntaina Jymy sai lahjajuoksuja ja vaikka violetti on kova joukkue, myös kuuluisa Jymy-mäihä nosti päätään.

Nostoista sen verran, että kyllä kultajoukkueen lukkari olisi voinut nostella niitä metrisiä syöttöjä. No, eipä Aapo Komulaisen tarvinnut ottelun jälkeen avautua tiedotusvälineille, että ei tiukan linjan takia päässyt käyttämään omaa asettaan eli matalaa syöttöä. Veto ei vedonnut niitä ja syöttärien linja oli vähintään matalahko.

Tomi Niskaselle toivotellaan Vimpelissä haikeana näkemiin. Pronssi, kulta ja hopea kolmen vuoden pelinjohtopestin aikana on erinomainen saavutus ja osoitus äärimmäisestä asiantuntevuudesta ja ajattelukyvystä.

”Tomppa” toi paljon uusia tuulia mukanaan. Hevosmiesten tietotoimisto lähti oitis kiitolaukkaan Niskas-uutisen jälkeen ja sinivalkoisiin on HTT:n eri lähteitten mukaan tulollaan ainakin neljä eri viuhkamiestä.

Aika näyttää, mikä ja kuka on Vedon ratkaisu. Pelaajien siirtomarkkinoilla ovet ovat käyneet tiuhaan ja pelinjohtajanvaihtoviikot on meneillään useammassa joukkueessa.

Tässä välissä Varavahti lähettää onnittelut paitsi Vedolle myös Kempeleen suuntaan. Kempeleen Kirin seurahistorian ensimmäinen miesten Superpesis-mitali maistuu varmasti makoisalle.

Jälkiviisaus on parasta viisautta. KeKi oli Varavahdin yksi suosikkijoukkueista jo ennen kauden alkua. Moni ei tuohon joukkueeseen uskonut, olihan siellä esimerkiksi Superpesiksen pelinjohtajien mielestä Vedon ja SoJy:n lisäksi sellaisia kokoonpanoja kuin Manse PP, Kouvolan Pallonlyöjät ja Joensuun Maila tyrkyllä taistelemaan sarjan huippusijoista. Kopla ja JoMa hyytyivät jo ennen välieriä, Manse pronssiottelusarjassa.

Ankkureiden kannattajilla riittää vielä jännitettävää, kun poikien Superpesis-joukkue matkaa Kouvolan KSS Energia Areenalle lauantain pronssimatsiin. Ottelusarjaa ei ole vaan homma on kerrasta poikki.

Ruutu-palvelun ohjelmakartassa ei alkuviikosta näkynyt mainintaa ottelun Fanikamera-lähetyksestä. Jos Varavahti on yhtään tulkinnut oikein, Ankkureiden maankuulun rumpupatteriston fyysinen sijaintipaikka on Kymenlaaksossa.

Äkkiäkös sitä naiskoriksen pääkaupungista hurauttaa luomaan tunnelmaa rautatien solmukohdan lähelle! Täytyy nostaa hattua Ankkureiden nuorukaisille, jotka jäivät runkosarjan B-lohkon voittaneesta Sotkamon Jymystä vain kolmen pisteen päähän.

Hienoa taistelua tähän saakka, vaikka välieräsarjassa finaalipaikka meni Manselle. Pronssimitali olisi hieno väliaikapysäkki Alajärvellä meneillään olevassa pesisbuumissa!

Nälkämaassa on somen ja tiedotusvälineitten mukaan parturoitu pelaajia, juhlittu ja opetettu Poikaa muutaman vuoden jälkeen Kainuun tavoille. Suurimman pettymyksen jo haihduttua myös Vimpelissä on juhlan paikka ensi lauantaina.

Vaikka puheenvuoroja on luvassa, niin toivottavasti turhanaikainen pönötys loistaa poissaolollaan ja yhdessäolo nousee ykkösasiaksi. Nykyisin puhkikuluneesti käytetty ja inflaation kärsinyt yhteisöllisyys-sana on Vetoon ja Vimpeliin yhdistetty jo vuosia.

Ilman yhteisöllisyyttä ja ihmisten viitseliäisyyttä ei pyöritetä juniorijoukkueita tai mahdollisteta Superpesis-otteluita lipunmyynteineen, tulostauluineen ja myyntipisteineen. Tai esimerkiksi kunnan keskustan koristelua kahteen finaalisarjan kotiotteluun.

Puhumattakaan siitä, että aika moni joukkueen fani teki istumalihaksia puuduttaneen kannustusreissun peräti kahdesti Sotkamoon viikon sisällä.

MAINOS
Exit mobile version