MAINOS

Jesse Salmenautio Super Trofeo -debyyttinsä toisessa lähdössä hienosti viidenneksi

Jesse Salmenautio avasi kautensa Lamborghini Super Trofeo Europessa pisteillä. Kuva: Iron Lynx.

Jesse Salmenautio kilpaili viikonloppuna Lamborghini Super Trofeo Europe -merkkiluokassa Imolan perinteikkäällä radalla Italiassa.

Ukkoskuuron sotkeman avauslähdön tuloksena oli 12. sija, ja toisessa lähdössä luokassa debytoinut Salmenautio tiimikavereineen ajoi ruutulipulle hienosti viidentenä.

MAINOS

Alajärveltä kotoisin oleva kilpa-autoilija Jesse Salmenautio ajoi uransa ensimmäisen Lamborghini Super Trofeo Europen osakilpailun kuluneena viikonloppuna. Imolan perinteikkäällä radalla ajettu kauden avausosakilpailu sisälsi kaksi kilpailulähtöä, jotka ajettiin kestävyysautoilun maailmanmestaruussarja WEC:n yhteydessä. Menestyksekkäässä Iron Lynx -tiimissä ajava suomalaiskuljettaja ajoi ehjän viikonlopun uuden auton ratissa.

Salmenaution kausi alkoi lauantaiaamuna ajetuilla aika-ajoilla. Omassa aika-ajossaan Salmenautio ajoi kuudenneksi. Seinäjokelaisen kanssa auton jakava, italian Giorgio Amatin ajoi toisessa aika-ajossa kymmenenneksi.

Jesse Salmenautio Imolassa. Kuva: Iron Lynx. 

– Aika-ajossa vauhti oli hyvä, mutta radalla oli aika paljon ruuhkaa kun autoja oli yhteensä 52. Olisi voinut olla mahdollisuudet jopa kolmanteen lähtöpaikkaan, mutta AM-luokan hitaampi kuljettaja sattui juuri ratkaisevalla hetkellä eteeni, eikä sille oikein voinut mitään. Tiimikaverille kävi samoin, nopeammassa Pro-luokassa kilpaileva Salmenautio kertoi.

Kauden ensimmäisen lähdön aloitti Salmenaution tiimikaveri 22-vuotiaan hypätessä 600-hevosvoimaisen Huracan Super Trofeo -auton puikkoihin 50-minuuttisen kilpailun puolivälissä.

Puolipilvisessä säässä tapahtunut lähtö muuttui pian täyden sadekelin kilpailuksi. Raju ukkoskuuro toi turva-auton radalle, ja Salmenautio ehti ajaa lopulta vain kolme kierrosta ennen kilpailun keskeytymistä. Sijoituksena kauden vaiheikkaasta avauslähdöstä Salmenautiolla oli kahdestoista.

– Teimme sääntöjen vaatiman varikkopysähdyksen ja kuljettajanvaihdon turva-auton takana, ja ehdin ajaa kolme kierrosta ennen kuin kilpailu keskeytettiin rankkasateen takia. Toki kilpailun keskeytykseen varmasti vaikutti myös se, että siellä oli pari autoa seinässä. Olimme seitsemäntenä ennen pysähdyksiä, mutta tipuimme jonkin verran alaspäin käytyämme varikolla kierroksen liian myöhään, Salmenautio summasi kauden avauslähtöään.

Sunnuntaiaamun toinen kilpailulähtö valkeni aurinkoisissa olosuhteissa. Toisessa lähdössä Salmenautiolla oli ensimmäinen ajovuoro, ja seinäjokelainen lähti kilpailuun kuudentena.

Suomalainen piti hyvät asemansa kahdesta uusintalähdöstä huolimatta, mutta Imolan haastava rata ei antanut mahdollisuuksia ohituksille. Salmenautio ja tiimikaveri Amati ottivat ruutulipun lopulta viidentenä.

– Lähdössä en menettänyt sijoja, mutten myöskään päässyt ohi. Molemmissa uusintalähdöissä olin lähellä päästä kuittaamaan viidennen tilan, mutta ei kuitenkaan saatu noustua. Tiimikaverin onnistui päästä edellä ajavasta ohitse. Imolan radalla on vaikeaa ohittaa, eikä kilpailussa nähty hirveästi ohituksia, Salmenautio kertasi.

Lamborghini Super Trofeo Europe -sarja jatkuu Belgian Spa-Francorchampsin radalla 9.-11. toukokuuta. Tavoitteet kauden toiseen kilpailuviikonloppuun ovat nuorelle kuljettajalle selkeät.

– Lähdetään parantamaan tasoa siitä, mihin täällä jäätiin. Tavoitteena on ottaa askeleita eteenpäin ja kehittää koko ajan omaa ajamista, Salmenautio valottaa.

Lamborghini Super Trofeo Europen Imolan osakilpailun tulokset

Lähtö 1

1. Söderström (SWE) / Ali (NOR)           12 kierrosta              Target Racing

2. Balthasar (GER) / Riegel (GER)         +0,487                     Leipert Motorsport

3. Caglioni (ITA) / Geraci (FRA)              +6,974                     Oregon Team

4. Michelotto (ITA) / Stadsbader (BEL)   +15,132                    VSR

5. Bonduel (FRA)                                    +15,770                    BDR Competition

Jesse Salmenaution Iron Lynx -tiimin Lamborghini Huracan Super Trofeo. Kuva: Iron Lynx. 

12. Amati (ITA) / Salmenautio (FIN)      +1:26,878                 Iron Lynx

Lähtö 2

1. Bonduel (FRA                                        24 kierrosta              BDR Competition

2. Söderström (SWE) / Ali (NOR)              +1,524                      Target Racing

3. Lefrerov (BGR) / Bostandjiev (BGR)      +1,754                      Iron Lynx

4. Caglioni (ITA) / Geraci (FRA)                 +1,990                      Oregon Team

5. Salmenautio (FIN) / Amati (ITA)           +2,066                      Iron Lynx

Ajankohtaiset pisteet löytyvät täältä.  

MAINOS
Exit mobile version