Jesse Salmenautio ajoi uransa ensimmäiselle Lamborghini Super Trofeo -luokan podiumille Spassa

Jesse Salmenautio (oikealla) ja Giorgio Amati juhlistivat kauden ensimmäistä podium-sijaa Belgiassa. Kuva: Iron Lynx.

Alajärveltä kotoisin oleva kilpa-autoilija Jesse Salmenautio on ajanut kolmanneksi Lamborghini Super Trofeo Europe -sarjan kauden toisessa osakilpailussa.

Belgian Spa-Francochampsin radalla yhdessä kestävyysajon maailmanmestaruussarja WEC:n kanssa ajettu kilpailuviikonloppu sisälsi kaksi kilpailulähtöä, joista Salmenautiolla ja 22-vuotiaan kanssa 600-hevosvoimaisen Huracan Super Trofeo -auton jakaneella italialaisella Giorgio Amatilla tuloksena oli 3. ja 6. sija.  

MAINOS

Perjantai-illan avauslähtöön Salmenaution autokunta lähti neljänneltä sijalta. Tiimikaveri Amatin ajaessa ensimmäisen puoliskon 50 minuutin kilpailusta saapui italialaiskuljettaja varikolle viidentenä, mutta onnistunut varikkopysähdys nosti puikkoihin hypänneen Salmenaution neljänneksi varikkopysähdysten jälkeen.

Viimeisellä kierroksella Salmenautio nousi kolmanneksi ja haastoi viimeiseen mutkaan asti nousten hetkellisesti toiseksi, mutta joutui lopulta tyytymään kolmanteen sijaan.

– Hypätessäni rattiin turva-auto oli vielä radalla, enkä päässyt ensimmäisessä uusintalähdössä hirveän lähelle. Toisen turva-auton jälkeen pääsin yrittämään ohi ensimmäiseen mutkaan. Kilpakumppani peitti, mutta hain paremman linjan alamäkeen ja olin jo aika lailla ohi ennen Eau Rougen mutkaa.

– Pääsin vielä viimeisellä kierroksella yrittämään ohitusta viimeiseen mutkaan. Oltiin jo rinnalla, mutta kilpakumppani sai paremman kiihdytyksen pääsuoralle. Ylipäätään hyvä kisa, ja saavutettiin se mitä tultiin hakemaan, Salmenautio kertoi.

Jesse Salmenautio ajoi kilpailuviikonlopun kahdessa lähdössä kolmanneksi ja kuudenneksi. Kuva: Iron Lynx.

Viikonlopun toisessa, lauantaiaamuna ajetussa lähdössä Salmenautiolla oli ensimmäinen ajovuoro. Kahdeksannesta lähtöruudusta lähtenyt Iron Lynx -tallin kuljettaja sai hyvän lähdön ja nousi avauskierroksella kuudenneksi. Juuri ennen kilpailun puoltaväliä ja pakollista varikkopysähdystä kilpailu keskeytettiin punaisella lipulla. Tuloksena viikonlopun toisesta kilpailulähdöstä siis kuudes sija.

– Pääsin avausmutkassa ulkoa ohi parista autosta ja kuudenneksi. Tämän jälkeen jälleen ajeltiin turva-auton takana, ja uusintalähdössä en saanut edellä ajavaa kiinni. Kuskivaihto tapahtui turva-auton aikana, ja tällöin tuli myös punainen lippu, jonka jälkeen ei enää jatkettu kilpailua, Salmenautio summasi.

Lamborghini Super Trofeo Europe -kausi jatkuu 13.-15.6. yli 200 000 katsojan edessä Ranskassa, kun sarja ajaa jälleen yhdessä WEC:n kanssa maailman yhdessä suurimmista autourheilutapahtumista, Le Mansin 24 tunnin ajoissa. 13,6 kilometriä pitkä ja äärimmäisen vauhdikas rata on Salmenautiolle uusi tuttavuus, ja radan kulkiessa osittain julkisilla teillä, on testaaminen radalla äärimmäisen haastavaa.

– Le Mansin 24 tunnin ajot ovat yksi isoimmista moottoriurheilutapahtumista, ja odotan innolla siellä ajamista. Rata on minulle täysin uusi, mutta olemme varmaan aika samalla viivalla muiden sarjassa kilpailevien kuskien kanssa. Aika-ajon merkitys on jälleen kerran suuri.

– Aika-ajoissa ehditään ajamaan ehkä kaksi ajallista kierrosta, joten simulaattoria pitää ruveta ajamaan todella paljon ja olla tavallistakin skarpimpana koko viikonlopun ajan. Kausi on edennyt osaltamme hyvin, ollaan otettu steppejä eteenpäin ja päästy tavoitteisiin. Ei kuitenkaan pysähdytä tähän, vaan pyritään parantamaan omaa suoritusta koko ajan, Salmenautio summaa.

Lamborghini Super Trofeo Europen Span viikonlopun tulokset

Kilpailulähtö 1

1. Amaury Bonduel (FRA)                                                  17 kierrosta     BDR Competition

2. Benedetto Strigano (ITA) & Alberto Di Folco (ITA)   +1,463        Rexal Villobra Corse

3. Jesse Salmenautio (FIN) & Giorgio Amati (ITA)      +1,678        Iron Lynx

4. Oliver Söderström (SWE) & Largim Ali (DEN)           +2,405        Target Racing

5. Edgar Maloigne (FRA) & Georgi Dimitrov (GBR)      +3,240         Iron Lynx

Kilpailulähtö 2 (tulokset ehdollisia ja punaisen lipun alla)

1. Amaury Bonduel (FRA)                       6 kierrosta           BDR Competition

2. Hampus Eriksson (SWE)                                                    Target Racing

3. Egor Orudzhev (KAZ)                                                          ART-Line

4. Jean-Baptise Mela (FRA)                                                   Schumacher CLRT  

5. Oliver Söderström (SWE) & Largim Ali (DEN)                Target Racing

6. Jesse Salmenautio (FIN) & Giorgio Amati (ITA)           Iron Lynx

MAINOS
Exit mobile version