MAINOS

Kiertotaloutta ja nuorten työllistymistä edistävä Reilu Teko -keräys alkaa Alajärvellä

Reilu Teko -keräyksen tuotto käytetään keräykseen osallistuneiden nuorten palkkoihin ja 4H-nuorisotyön tukemiseen.

Alajärven 4H on mukana 4H-järjestön Reilu Teko -säkkikeräyksessä. Alajärvellä viljelijät voivat toimittaa tyhjät lannoite-, siemen- ja rehusäkit kierrätykseen Alajärven 4H-yhdistyksen keräyspisteisiin.

Toiminnan pääyhteistyökumppani Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön.

MAINOS

Keräyspaikat, säkkien pakkausohjeet sekä tiedot keräykseen otettavista säkeistä löytyvät 4H:n verkkosivuilta www.4h.fi/reiluteko. Hakutoiminnon avulla viljelijä voi etsiä lähimmän keräyspisteen paikkakunnan nimen tai 4H-yhdistyksen mukaan.

Säkkien oikeaoppinen pakkaaminen helpottaa nuorten työtä keräyspaikoilla. Sivuilta löytyy ohjevideo, jossa opastetaan lannoitesäkkien oikeanlaiseen pakkaamiseen. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta.

Reilu Teko -keräyspisteelle saa tuoda suursäkit, pikkusäkit sekä lavahuput sovituilta yhteistyökumppaneilta.

Vuosikymmenien aikana muovia on kerätty talteen kymmeniä miljoonia kiloja. Se on Suomen mittakaavassa merkittävä ympäristöteko. Reilu Teko -keräys on järjestetty jo vuodesta 1975 lähtien.

Reilu Teko -keräys sai uuden suojelijan

Reilu Teon uusi suojelija on maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Pekka Pesonen. Pesonen kokee suojelijaksi ryhtymisen kunniatehtäväksi.

– Reilu Teko -keräyksessä työllistyy noin 150 nuorta joka vuosi. Nuoret oppivat tämän keräyksen ansiosta tärkeitä työelämätaitoja, kuten vastuullisuutta, yhteenkuuluvuutta ja tiimityöskentelyä.

– Keräys on sekä nuoria työllistävä, että ympäristöteko. Upeaa, että useampi kuin joka toinen lannoiteja siemensäkki palautuu kiertoon! Tämä on nuorille huikea mahdollisuus oppia myös kiertotaloudesta, jonka merkitys vain kasvaa, Pesonen kommentoi.

Reilu Teko -keräyksen tuotto käytetään keräykseen osallistuneiden nuorten palkkoihin ja 4H-nuorisotyön tukemiseen.

Paikallisen säkkikeräyksen järjestää Alajärven 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Finlands svenska 4H:n, Yara Suomi Oy: kanssa. Säkkikeräykseen osallistuvat lisäksi Hankkija, Lantmännen Agro, Peltosiemen, Tilasiemen ja A-Rehu. Reilu Teko -säkkikeräystä ovat tukemassa myös Maaseudun Tulevaisuus ja Landsbygdens Folk.

MAINOS
Exit mobile version