0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Vimpelin MLL järjestää lastentarvikkeiden keräyskampanjan, joka hyödyttää perhetyön perheitä Järvi-Pohjanmaalla

Mannerheimein Lastensuojeluliiton Vimpelin osasto järjestää marraskuun aikana lastentarvikekeräyskampanjan.

Marraskuun ajan perhetupa Vimpulaan osoitteeseen Lakasenkuja 4 voi tuoda tiistaisin kello 9.30-11.30 välisenä aikana uusia tai itse tehtyjä vaatteita, leluja, pelejä, kirjoja, legoja, ulkoilutarvikkeita ja rattaita.

MAINOS

Keräysaika päättyy Vimpelin joulunavausmarkkinoihin, jolloin liikuntahallille järjestetään vielä keräyspiste. Lahjoitetut lastentarvikkeet toimitetaan Järvi-Pohjanmaan perhetyölle joulukuun alussa.

Perhetyö voi hyödyntää esim. pelejä, kirjoja ja leluja ryhmätoiminnoissaan sekä kotikäynneillä. Näin hyöty menee useammalle perheelle. Vimpelin MLL on pyytänyt kampanjaan yhteistyökumppaneikseen myös muita yhdistyksiä; Vimpelin eläkeliittoa, SPR:ä, Lions Clubia, Vimpelin Yrittäjiä sekä Vimpelin Marttoja.

Kampanjan äiti ja ideoija on Seinäjoen ammattikorkeakoulussa opiskeleva Taru Lassila, jolle idea kampanjasta syntyi pohtiessaan opiskelunsa käytännön harjoittelua. Hän ehdotti kampanjaa MLL-Vimpelille, joka otti sen ilomielin organisoitavakseen saaden samalla hyvin ansaittua näkyvyyttä yhdistystoimintaansa.

Taru Lassila pitää tärkeänä, että perhetyötä tuotaisiin enemmän perheiden tietoon, jotta apua tarvitsevien kynnys yhteydenottoon alenisi. Perhetyö on Järvi-Pohjanmaan lapsiperheille tarkoitettu perusturvan palvelu. Perhetyö lähtee perheen tarpeista ja on tavoitteellista, lapsiperheiden arkea tukevaa palvelua. Perhetyö on perheelle maksutonta.

Monipuolista ja vireää toimintaa

MLL Vimpelin osaston hallitukseen ja aktiiveihin kuuluva Anne-Mari Lönnmark toteaa ilolla hiljattain 50 vuotta täyttäneen yhdistyksen toiminnan vilkastuneen huimasti parin viime vuoden aikana.

Perhekahvila on avoinna tiistaisin kello 9.30-11.30 Vimpulassa. Viikoittaisia tapahtumia ovat myös satutunti 3-6 vuotiaille tiistaisin kello 18 kirjastossa sekä salivuoro leikki-ikäisille vanhempineen torstaisin kello 18 Aapiskujan koululla.

Yhdistys järjestää discon sekä 1-4 luokkalaisille että 5-9 luokkalaisille, molemmille kaksi kertaa vuodessa. Vuotuisia tapahtumia ovat niin ikään joulunavauksen joulumyyjäiset tonttulan ja arvontojen kera, vapputapahtuma sekä kesäisin jalkapallokerho.

Joka vuosi on myös peuhapäivä sisältäen temppurataa, ongintaa, askartelua ja kirpputoria. Teatteriesityksiä on ohjelmistossa myös vähintään vuosittain.
Toimintamuotoihin kuuluvat lisäksi nyt marraskuussa toimeenpantavan tapaiset keräyskampanjat.

Lassila ja Lönnmark kiteyttävät MLL-toiminnan tarpeen ja luonteen yhteen sanaan; lapsirakas.
– Lasten vuoksihan tätä tehdään.

Juhani Huopana

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät