Harrastemessut veti nuorta väkeä

Vimpelin liikuntahallilla järjestetyt Järviseudun ensimmäiset harrastemessut houkutteli paikalle runsaasti nuoren polven ihmisiä. Heti aamusta saapui linja-autolasteittain koululais- ja nuorisoryhmiä ympäri seutukunnan.

Alajärven yläkoululta saapuneet nuoret pitivät mukavana vaihteluna, kun olivat päässet kesken koulupäivän piipahtamaan Vimpelissä. Nuorten mielestä tällainen messutapahtuma on tarpeellinen ja hyödyllinen, antaa uusia virikkeitä sekä yhdistää ja aktivoi alueemme nuoria.

MAINOS

Yleisörikkaan tapahtuman järjestäjänä toimi Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalvelut yhdessä alueen eri toimijoiden ja hankkeiden kanssa. Messuilla erilaiset harrastustoiminnan tarjoajat: yhdistykset, järjestöt, yritykset ja lajien harrastajat pääsivät kohtaamaan Järviseudun nuoria.

Nuorilla oli mahdollisuus tutustua erilaisiin harrastuksiin myös ihan käytännön tasolla. Esimerkiksi Lappajärven ampujien esittelypisteellä sai kokeilla omakohtaisesti tarkkuusammuntaa.

Messut avasi lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksia kehittävän Sankarit -hankkeen vetäjä Heidi Ylinen. Hän totesi tyytyväisenä, että lasten ja nuorten aseman parantaminen onkin saatu jo hyvälle alulle esimerkiksi ideakaffila -toiminnan käynnistämisellä.

Ideakaffila -toimintaa piti hyvänä äskettäin esimerkiksi Vimpelin kunnanvaltuusto nimeämällä toimintaan keskuudestaan oman yhdyshenkilön.

Näytteille asettajia ja toimintansa esittelijöitä oli paikalla kymmenittäin käsittäen laajasti alueemme harrastusmahdollisuuksien kirjon. esillä oli mm. liikunnan ja urheilun, 4h-toiminnan, valokuvauksen, kulttuurin, musiikin ja myös opiskelutarjonnan antia harrastuspohjalta.

Messuyleisöä viihdyttivät välillä paikalliset nuorisobändit Juluma sekä Rock Machnines. Pienimpiä messuvieraita kiinnosti kovasti Markku Anttilan taikuriesitys.
Tapahtuman juontajana toiminut Maritza teki kaiuttimien kautta kaikille kuuluneita haastatteluja messuosastoilla sekä houkutteli messuvieraita karaokelaulantaan.
Juhani Huopana

MAINOS
Exit mobile version