Paavolan koululla panostetaan lasten viihtyvyyteen myös ruokailussa

Paavolan koululla Alajärvellä saatiin uudet keittiötilat käyttöön keväällä. Samalla käyttöön tuli uusi linjastohuone, josta koululaiset noutavat ruokansa.
Koulutyön käynnistyessä taas syksyllä keittiön väki totesi, että linjastohuone on valtavan kolkko paikka tummine takaseinineen. Ruokaa tarjoillaan kuitenkin lapsille, joten olisi mukava jos tila olisi viihtyisämpi.

Paavolan keittäjä Tiina Pitkäkangas kertoo, että keittiöllä alettiinkin ideoida sitä, miten linjastohuone saataisiin mukavammaksi. Kun ajatukset esitettiin opettajille, nämä tarttuivat innolla ideoihin ja toteuttivat yhdessä oppilaiden kanssa hienot somistukset huoneeseen.

MAINOS

– Linjaston alussa on robotti, jonka kädessä on päivän ruokalista. Linjaston päällä on pikkurobotteja ja jokaisena päivänä linjastolla on joko kala, possu tai nauta -figuuri kertomassa, mistä ruoka on tehty.

Linjastohuoneen seinille on ripustettu käytöstä poistettuja tarjottimia, ikään kuin taulujen kehyksiksi ja niihin on laitettu oppilaiden piirustuksia. Piirustukset vaihtuvat aina ajankohdan mukaan, mm. Itsenäisyyspäiväksi ja Jouluksi!

Dieettilinjaston nimi on tehty seinälle vanhoihin ruokalautasiin ja pari tuulikelloa on tehty juomalasista ja pikkulusikoista. Vanha iso vispilä ja musta pata toivottaa ruokailijat tervetulleiksi takaseinällä, samoin vanerista tehdyt isot ruokailuvälineet.

Lasten suosikiksi on noussut kokki kolmonen, joka istuu pulpetissaan huoneen nurkassa ja näyttää mallia annoksen kokoamiseen omalla malli-annoksellaan. Käyttöön on saatu myös liikennevalot melun pienentämiseksi!

Kaikki hienot somisteet on tehty koululla itse puusta ja vanerista. Sen lisäksi että huone on nyt iloinen, värikäs ja viihtyisä, on mukavaa että oppilaiden omat työtkin pääsevät tätä kautta kaikkien nähtäväksi!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version