-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Ihmettelystä Kraatterijärven Ihmeiksi

Järviseudun kunnat sekä ydinjoukko matkailuyrittäjiä ja matkailun liitännäiselinkeinoa harjoittavia yrityksiä ja toimijoita ovat perustaneet Kraatterijärven toimijat ry:n. Tällä hetkellä jäsenyrityksiä on Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin alueelta.

Syyskuussa rekisteröitynyt yhdistys haluaa toiminnallaan edistää alueen tunnettuutta ja eri toimijoiden yhteistoimintaa. Yhteistyö lähti liikkeelle Henry Paasikiven johdolla varsin kunnianhimoisesti ja tavoitteena oli luoda alueelle yhtenäinen brändi, joka ammentaa omaleimaisuutensa ainutlaatuisen syntyhistorian omaavasta Lappajärvestä.

MAINOS

Keväällä annetun toimeksiannon lopputuloksena brändin lopulliseksi nimeksi muodostui Kraatterijärven Ihmeet. Brändi luovutettiin yhdistykselle lokakuussa.

Kraatterijärven Ihmeet -brändillä halutaan kehittää uusi, selkeästi paikallistettava ja vahva mielikuvallinen alue Suomeen, nostaa alueen yritykset, kunnat ja yhteisöt aivan uudelle tunnettuuden tasolle, rakentaa kansallinen ja kansainvälinen ilmiö käyttämällä kiintopisteenä Lappajärven eli Kraatterijärven ainutlaatuista tarinaa ja vetovoimaa, markkinoida koko seutua, yrityksiä, tuotteita ja palveluita sekä houkutella uusia yrityksiä, asukkaita ja matkailijoita Suomesta ja ulkomailta.

Brändin toteutti suomalais-englantilainen mainostoimisto Command Associates Ltd. Myös itse brändääjä Pasi Leino totesi, että Kraatterijärvellä on kaikki mahdollisuudet rakentua kansalliseksi ja kansainväliseksi ilmiöksi. Kyseinen mainostoimisto on toiminut mm. Ruukin, Nokian, Sisun ja Linnanmäen kanssa.

– Kraatterijärven Ihmeet on saanut jo aikaan paljon hyvää nostetta yhteistyöhön, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Salla Hemminki. Brändi otettiin vastaan jännittynein odotuksin, ja olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.

– Nyt meillä on selkeä työkalu, jolla voimme profiloitua alueena ja ennen kaikkea laajasti eri palveluilla. Brändi ei palvele ainoastaan matkailuelinkeinoa, Ihmeiden alle kyllä mahtuu, Hemminki jatkaa.

– Uskomme, että brändi herättää positiivista ihmettelyä ja onhan meillä mitä ihmeellisempiä ja erinomaisia palveluita tarjottavana. Yhdistyksessä on tällä hetkellä 20 jäsentahoa ja uusia jäseniä otetaan tietenkin mukaan toimintaan. Juuri avautuneilta kotisivuiltamme löytyvät jo mukana olevat jäsenyritykset ja reilusti saa ottaa yhteyttä, Hemminki vinkkaa. Palveluiden tuotteistaminen ja markkinointityö käynnistyy toden teolla ensi vuonna, Hemminki jatkaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät