-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Suojalasit vähentävät ilotulitteiden aiheuttamia silmävahinkoja vuosi vuodelta

Uutena vuonna paukkuu ja rätisee. Ilotulitteet aiheuttavat vuodessa koko ajan vähemmän henkilövahinkoja suomalaisille. Suojalasien pakollinen käyttö ilotulitteita käsitellessä on vähentänyt tapaturmien määrää.

– Nykyään ilotulitetapaturmia sattuu hyvin vähän. Suojalasit ovat lain mukaan pakolliset ilotulitteiden ampujille ja erittäin suositeltavat myös katsojille. Suojalasien lisääntynyt käyttö on vähentänyt merkittävästi ilotulitteiden aiheuttamia silmävammoja.

MAINOS

-Suojalasien käyttö erittäin tärkeää myös sivusta seuraajille, jos raketti lähteekin väärään suuntaan. Silmävammat ovatkin vähentyneet myös ilotulitusten katsojien joukossa viime vuosina merkittävästi, kertoo Ifin henkilökorvausten asiantuntija Anne Koivisto.

Viisi vinkkiä turvalliseen ilotulitteluun

•Noudata ilotulitteen käyttöohjeita. Käytä suojalaseja aina, kun käsittelet raketteja. Älä koskaan sytytä ilotulitetta kädessäsi. Käytä rakettitelinettä, joita voi hankkia ilotulitteiden myyntipisteistä. Pidä riittävä turvaetäisyys raketteihin, jotka ovat syttyneet ja lähdössä kohti taivasta.

•Kuulosuojaimet varmistavat sen, että tärykalvot eivät kärsi rakettien paukkeesta.

•Jos pelkäät postilaatikkosi puolesta, ruuvaa se uudenvuoden yöksi irti. Kiivaimman keskiyön ilotulituksen jälkeen kannattaa tarkastaa oma terassi ja parveke, etteivät raketinjäänteet käryä terassituolilla.

•Vältä ihmistungosta varsinkin, jos huomaat, että tyhmyys on tiivistynyt joukossa alkoholin vuoksi ja ilotulitteita käsitellään varomattomasti. Tällöin myös sivulliset ovat vaarassa.

•Polta sädetikut ulkona, äläkä laske tikkua millekään syttyvälle alustalle.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät