0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Kelan etuuksien vuosi-ilmoitustiedot nyt verkossa

Tammikuusta 2015 alkaen Kelan asiakkaat näkevät saamiensa veronalaisten etuuksien määrän ja niistä toimitetun ennakonpidätyksen Kelan verkkoasiointipalvelussa. Aiemmin Kela postitti vuosi-ilmoituksen asiakkaille.

Vuosi-ilmoitustiedot ovat katseltavissa verovuoden 2013 tiedoista alkaen. Kela ilmoittaa vuosi-ilmoitustiedot suoraan Verohallinnolle, joka ottaa ne huomioon asiakkaan verotuksessa.

MAINOS

Muutos on osa Kelan verkkopalveluiden kehittämistyötä, jonka tavoitteena on rakentaa entistä paremmin asiakkaiden tarpeita palveleva verkkoasiointikokonaisuus.

Muutoksen tavoitteena on myös vähentää kirjeiden määrää, ja näin säästää Kelan postitus- ja tulostuskuluissa. Kelan maksupalvelu on lähettänyt asiakkaille vuosittain 1,8 miljoonaa vuosi-ilmoituskirjettä.

Tavoitteena on vähentää näiden kirjeiden määrä noin 700 000 kappaleeseen vuodessa. Tulevaisuudessa Kela lähettää siis 1,1 miljoonaa vuosi-ilmoituskirjettä vähemmän kuin nykyisin.

Tietyt asiakasryhmät saavat edelleen vuosi-ilmoitustiedot postitse

Jatkossa enää eläkkeensaajat, edunvalvojat, palveluntuottajat, alle 18-vuotiaat sekä kuolinpesät saavat vuosi-ilmoituskirjeen postitse. Kaikki muut löytävät tiedot Kelan verkkoasiointipalvelusta ja voivat tarvittaessa tulostaa tiedot sieltä.

Näin voit katsoa tiedot verkkoasiointipalvelusta

Kelan verkkoasiointipalvelu on osoitteessa www.kela.fi/asiointi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vasemman reunan navigaatiossa on Tiedot verotukseen -linkki.

Se näkyy vain niille asiakkaille, joille Kela on maksanut veronalaisia etuuksia vuonna 2013 tai 2014. Tiedot verotukseen -linkin kautta pääset tarvittaessa myös tulostamaan vuosi-ilmoitustiedot.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät