1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Lehtimäelle saadaan perhekahvila -toimintaa!

Monet pienten lasten vanhemmat ovat Lehtimäellä harmitelleet sitä, ettei heillä ole mitään paikkaa johon kokoontua joskus yhdessä juttelemaan vaikkapa kahvikupin äärelle niin, että lapset voisivat samalla leikkiä yhdessä.

Nyt tilanne korjaantuu, kun maanantaina 2. maaliskuuta starttaa perhekahvila -toiminta Keskikylän Nuorisoseuran yläkerrassa. Perhekahvila järjestetään jatkossa joka maanantai kello 13-16 ja mukaan voi tulla mieleisenään aikana ja lähteä silloin kun haluaa.

MAINOS

Idean alullepanija on kaksivuotiaan Veikon ja 5 kuukautta vanhan Pessin äiti Jenni Kuisti. Jenni kertoo itse monesti kaivanneensa perhekahvila -tyyppistä paikkaa ja kuulleensa samaa muiltakin lasten vanhemmilta, onhan Alajärvelle perhekahvilaan etenkin pienten kanssa liian pitkä matka. Aikansa asiaa harmiteltuaan Jenni totesi, että mitään ei saa jos ei itse ole asialla.

Jenni otti yhteyttä Nuorisoseuraan, joka lähtikin heti hankkeeseen mukaan. Niinpä nyt on tarkoitus aloittaa ja ensimmäisellä kerralla kuulostella kävijöiltä, millaisia toiveita heillä on. – Voimme pitää tämän paikkana jossa vain rupattelemme ja juomme kahvia lasten leikkiessä, tai jos halutaan pyytää vaikkapa joitain vierailijoita tai järjestää vaikka lastenvaatekutsuja. Ideoita otetaan mielellään vastaan!

Jenni toivoo, että joku muu lastensa kanssa kotona oleva äiti tai isä lähtisi hänen kanssaan toiminnan vetovastuuseen. – Aina joskus omat lapseni voivat olla sairaina tai voi tulla jokin muu este jonka vuoksi en pääse paikalle. Silloin olisi hyvä jos joku muu ottaisi vuoron puolestani, Jenni toivoo.

Perhekahvilassa on tarjolla kahvit ja lapsille mehua. Vapaaehtoiseen kahvikassaan toivotaan osallistumista, koska muuten maksuja ei peritä.

Lapsille ei ole vielä paikalla mitään leluja ja Jenni toivookin, että jos jollakulla on tarpeettomaksi käyneitä leluja nurkissaan, niitä voisi mieluusti lahjoittaa perhekahvilalle. Jennille voi soittaa numeroon 045 130 4598.

Ennakkoon vastaanotto alkavalle toiminnalle on ollut todella positiivinen ja nyt toivotaankin, että äidit ja isät todella ottaisivat asian omakseen ja poikkeaisivat paikalle! Lapsille on mukavaa kun on leikkikavereita ja samalla vanhemmat voivat vaihtaa kuulumisia.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät