24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Äideiltä kuntalaisaloite Taimelan yhtenäiskoulun lakkauttamispäätöksen kumoamiseksi

Kaksi Taimelan koululaisen äitiä on tänään jättänyt Alajärven kaupungille kuntalaisaloitteen Taimelan yläkoulun säilyttämiseksi.

Aloitteen mukaan yläkoulun säilyttäminen tulisi kaupungille selvästi halvemmaksi kuin sen lopettaminen.

MAINOS

Päätös Taimelan yhtenäiskoulun hajottamisesta tehtiin aloitteen mukaan sivistystoimen tekemien laskelmien perusteella, joiden mukaan näin saavutettaisiin 400000 euron säästöt vuositasolla vuodesta 2016 alkaen.

Aloitteen mukaan säästöt ovat kuitenkin kääntymässä tappioiksi ja siksi Taimelan oppilaiden vanhempina aloitteentekijät esittävät, että päätös otetaan pikaisesti uudelleen valtuuston käsittelyyn.

Perusteluna on, että päätöksellä ei saavuteta asetettuja säästöjä vaan se johtaa Alajärven kaupungille nyt kuuluvien valtionosuuksien ohjautumiseen naapurikuntiin. Taimelan yläkoulun lakkautuspäätöksen seurauksena kaikki 43 oppilasta ovat ilmoittautuneet paljon Alajärven yläastetta lähempänä oleviin naapurikuntien kouluihin.

Vuoden 2015 taso yläasteen kotikuntakorvauksissa on 9961,94 euroa oppilasta kohti vuodessa. Tämä merkitsee lähes 430000 euron vuosittaista kulua, ehkä enemmänkin jos ja kun korvausmäärää vuosittain korotetaan. Yläasteen oppilasmäärä pysyy ennusteen mukaan lähivuosina hyvinkin vakaana tai jopa kasvaa hieman seuraavan 15 vuoden aikana.

Aloitteen mukaan todellisia säästöjä toisi Taimelan yhtenäiskoulun säilyttäminen. Koulun laskelmien mukaan jo vuonna 2014 toteutettujen säästöjen ja luontaisesti syksyllä 2015 supistuvan tuntikehyksen mukanaan tuomat yhtenäiskoulun säästöt olisivat vuositasolla noin 200000 euroa.

Yhtenäiskoulun jatkaminen nykyisellään ei myöskään estäisi tai haittaisi Käpälämäen ja sen esiopetuksen siirtymistä Taimelan tiloihin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät