-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Kolme kaverusta avaa yhteisnäyttelyn Nelimarkka-museoon

Nelimarkka-museossa avataan tänään lauantaina varsin poikkeuksellinen näyttely, jossa kolmen kaveruksen, taiteilijoina kuitenkin erityyppisen, taide sulautuu yhdeksi kokonaisuudeksi hämmästyttävällä tavalla.

Näyttelyn taiteilijat ovat Veli Ekroos, Eero Murtomäki ja Göran Torrkulla ja näyttely on saanut nimekseen Pienessä suurta suuressa pientä. Näyttely on avoinna Nelimarkka-museossa 28.3.-31.5.

MAINOS

Ekroos, Murtomäki ja Torrkulla ovat tunteneet toisensa jo vuosikymmeniä ja heillä on takanaan monenlaisia yhteisiä kokemuksia aina alkaen maailmanmatkailusta rahattomana. Nyt miehet yhdistävät toistamiseen voimansa yhteisessä taidenäyttelyssä.

Ajatus yhteisnäyttelystä lähti siitä, että Ekroosin teoksia on nähty Nelimarkka-museolla jo kahdesti aiemminkin. 20 vuotta sitten hänen 50 –vuotisjuhlanäyttelyssään, kymmenen vuotta sitten 60 -vuotisjuhlanäyttelyssä ja nyt uudelleen, jälleen kymmenen vuotta myöhemmin.

Kuten tästä saattaa arvata, tämän näyttelyn lähtökohta on Ekroosin 70 –vuotisjuhla, täyttäähän taitelija 70 vuotta juuri tänään lauantaina, jolloin näyttely avataan. Kun mukaan kokonaisuuteen tulivat myös Murtomäki ja Torrkulla, kasvoi näyttelystä yhdessä jotain suurempaa.

Kolmen kaveruksen toteuttama näyttely sisältääkin nyt pieniä, pyykkinaruille ripustettuja akvarelleja, ihastuttavia valokuvia sekä näyttelytilaa elävöittäviä installaatioita.

Piirtäjänä ja maalarina tunnetun Veli Ekroosin taideteokset ovat ”sävyherkutteluita pintaefekteillä sinänsä”. Työt ovat kooltaan koko seinän peittäviä tai pienen pieniä ja teoksissa on yhdistetty ei-esittävää esittävään.

Luontokuvaajana ja kirjailijana tunnettu Eero Murtomäki tuo näyttelyyn valokuvia. Hänet tunnetaan yleensä suurten lintujen kuvaamisesta, mutta tähän näyttelyyn hän on tallentanut lähimetsiensä, joita Murtomäki kutsuu minuuttimetsiksi, pikkulintujen elämää.

Kuvataiteilija ja filosofi, Göran Torrkulla puolestaan tunnetaan käsitetaiteilijana. Hän on kiinnostunut taiteilijan kyvystä puhutella yleisöään, sekä teoksen ja yleisön vuorovaikutuksesta.

Lue lisää näyttelystä keskiviikkona 1.4. jaettavasta lehdestä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät