Alajärven valtuusto hyväksyi nipun talousarviopoikkeamia

Mainos[adrotate banner="3"]

Valtuusto hyväksyi vuoden 2014 Alajärven kaupungin talousarvioon talousarviopoikkeamia.

Perusturvan osalta erikoissairaanhoidon suurtuotteeseen ylitys oli 109929 euroa, suun terveydenhoidon suurtuotteeseen ylitys 79408 euroa ja hoito- ja hoivapalveluiden suurtuotteeseen ylitys 124697 euroa.

MAINOS

Sivistystoimen osalta museopalveluiden suurtuotteeseen ylitys oli 28335 euroa.
Investointien osalta Paavolan koulun ylitys oli 435142 euroa, Lehtimäen virastorakennuksen osalta ylitys 2121 euroa, koulukeskuksen C-osan peruskorjaus, ylitys 62537 euroa, Väinölän peruskorjauksen ylitys 11184 euroa, leikkikenttien ylitys 14689 euroa ja Hoiskon viemäröinnin ylitys 14446 euroa.

Kaupunginhallitus oli esittänyt äänestyksen jälkeen valtuustolle hyväksyttäväksi eläkemenoperusteisista maksuista johtuvien talousarviopoikkeamien hyväksymistä. Vastaanottopalveluiden osalta ylitys 236080,79 euroa ja vanhusten hoito- ja hoivapalvelujen osalta ylitys 93679,62 euroa.

Myös valtuustossa asia meni äänestykseen. Tapio Höykinpuro esitti Kaarina Paalijärven kannattamana, että kyseisiä talousarviopoikkeamia ei hyväksytä. Suoritetussa äänestyksessä kaupunginhallituksen esitystä ja talousarviopoikkeamien hyväksymistä kannatti 31 valtuutettua ja neljä vastusti, joten valtuusto hyväksyi esityksen.

Asia liittyy Kuusikuntien terveyskuntayhtymän viime vuoden lopussa tekemään laskutukseen, jossa se perii Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueelta eläkemenoperusteisia maksuja vuosilta 2009-2014 yhteensä 696437,76 euroa. Laskut liittyvät Soinin ja Lehtimäen kunnan jäsenyyteen terveystoimen osalta Kuusiokuntien terveyskuntayhtymässä ja josta kunnat ovat irtaantuneet 1.1.2009 alkaen.

Terveyskuntayhtymän kanssa on neuvoteltu laskutuksen perusteista. Tilaisuudessa terveyskuntayhtymä ilmoitti, että Kuusiokuntien terveyskuntayhtymän yhtymäkokous on vuonna 2008 tehnyt päätöksen eroavien jäsenkuntien laskutuksesta. Kevan maksut eivät kuitenkaan ole ohjautuneet Alajärvelle ja Soiniin, vaan ovat olleet terveyskuntayhtymän laskussa ja yhtymä on suorittanut maksut, eikä ole aikaisemmin reagoinut Kevan vääriin laskutusperusteisiin.

Valtuusto vahvisti Seppälän asuntoalueelta Kitulantien, Tuohitien ja Silmutien omakotitonttien hinnoittelun ja hintojen sitomisen elinkustannusindeksiin.
Hyväksyttiin kauppakirjaluonnos, jolla kaupunki ostaa Anu ja Toni Luoma-aholta noin 1245 neliön määräalan Toistentupa-nimisestä tilasta Kurejoen kylässä 390 euron kauppahinnasta.

Hyväksyttiin kauppakirjaluonnos, jolla kaupunki myy Kiinteistö Oy Huoltonurkalle noin 550 neliön määräalan Jussinneva-nimisestä tilasta Alajärven kylässä 1650 euron kauppahinnasta. Määräala kuuluu tonttiin, jonka loppuosan Kiinteistö Oy Huoltonurkka jo omistaa. Tiloissa toimii Alajärven Rengashuolto sekä Merkki Mainos.

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedokseen kaksi valtuustoaloitetta.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki valtuustoaloitteen uuden päiväkodin rakennusmateriaalista esittäen päiväkodin suunnittelutoimikunnalle, että uuden päiväkodin rakennusmateriaaliksi valitaan hirsi.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän toinen valtuustoaloite koski Hoivakoti Rantakaislan kunnallistamista. Valtuustoryhmä esittää, että kaupunki ryhtyisi neuvottelemaan Suneva Ky:n kanssa Hoivakoti Rantakaislan kunnallistamisesta tai vaihtoehtoisesti ostamaan siltä palveluita suorahankintana kustannuksia vastaavaan hintaan.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliEsa Noponen tarkkana Kyyjärven jäänlähtöveikkauksessa
Seuraava artikkeliLappajärven vedenpinta korkealla