Lappajärvi mukana Hyvinvointia kulttuurista -kuntapilotissa

67
Mainos[adrotate banner="3"]

Kolmen pohjalaismaakunnan yhteishanke Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja on kehittämässä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntien alueelle uusia hyvinvointia edistäviä kulttuuripalveluja.

Hankkeen keskeisenä kohderyhmänä ovat kunnat, joiden kanssa yhteistyössä käynnistetään kuluvan kevään aikana 12 pilottihanketta, joista yhdessä on alueeltamme mukana Lappajärvi.

MAINOS

Kulttuuriin ja hyvinvointiin liittyvät kuntapilotit toteutetaan marraskuun 2015 loppuun mennessä ja mukana on kaikkiaan 12 kuntaa.

Etelä-Pohjanmaan kunnista mukana ovat Kauhajoki, Kurikka, Seinäjoki, Lapua sekä Kauhava yhteistyössä Lappajärven ja Evijärven kanssa. Pohjanmaan alueella kuntapilotteja käynnistetään Kristiinankaupungissa, Vaasassa ja Pietarsaaressa. Keski-Pohjanmaalla kuntapilotteja tekevät Kokkola, Kannus, Toholampi ja Halsua.

Kuntapilottien teemat ja kohderyhmät vaihtelevat kunnittain. Kauhavan, Lappajärven ja Evijärven hankkeen teema on Kulttuurista kaveri, eli kulttuurikaveritoiminnan käynnistäminen ja kehittäminen kolmen kunnan alueella.

Pilottihankkeiden suunnittelussa on myös otettu huomioon eri kuntien ominaispiirteitä sekä jo olemassa olevia palveluja tai tapahtumia. Tyypillisiä kohderyhmiä hankkeissa ovat kotona tai hoitolaitoksissa asuvat vanhukset, kehitysvammaiset sekä kuntien reuna-alueilla asuvat asukkaat lapsista vanhuksiin.

Pilottihankkeiden keskeisenä tavoitteena on palvelujen kehittämisen lisäksi saattaa kuntien kulttuuritoimi ja sosiaali- ja terveydenhuolto molempia hyödyttävään aktiiviseen yhteistyöhön. Kunnat saavat pilottien toteuttamiseen sekä taloudellista tukea että asiantuntija-apua. Onnistuneiden kokeilujen toivotaan juurtuvan osaksi kuntien palveluvalikoimaa ja leviävän muihinkin alueen kuntiin.

Hanketta rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö, alueen maakuntien liitot sekä Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur -kuntayhtymä. Hankkeen toteuttajana toimii Etelä-Pohjanmaan liitto.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa