0.4 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Kesän päiväleirit Alajärvellä Levijoella ja Lehtimäellä

Alajärvellä on järjestetty Hoiskossa kahtena kesänä kesäloman alkajaisiksi päiväleiri, mutta tulevana suvena kokoonnutaankin Levijoen koululle pelaamaan, olemaan yhdessä, askartelemaan ja pitämään muuten vaan mukavaa!

Vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalveluista kertoo, että ideana onkin nyt se, että jatkossa leiri kiertäisi kylältä kylälle.
Leiri on suunnattu 7-10 –vuotiaille lapsille ja leiriä pidetään 8.10. kesäkuuta, eli maanantaista keskiviikkoon kello 8-16.

MAINOS

Leirin hinta on 20 euroa ja sisarusalennus on vitosen, maksu sisältää ruoat, välipalat ja materiaalit.

Leirille voidaan ottaa mukaan enintään 50 lasta ja mukaan voi tulla kauempaakin koko Järvi-Pohjanmaan alueelta. Osallistujia leireillä onkin ollut 30-40 väliltä ja trendi on ollut nouseva. Nyt, jo ennen kuin leiristä on edes ilmoitettu missään, leirille on ilmoittautunut jo toistakymmentä lasta!

Leirille ilmoittaudutaan 3.6. mennessä Oskari Viitakankaalle tai Alajärven 4H –yhdistykseen toiminnanjohtaja Ella Aunolalle. 4H on leirillä toisena järjestäjänä ja Ella apukäsinä Oskarin johtamalla leirillä vetäen mm. askarteluja. Lisäksi 4H palkkaa paikalle kaksi ohjaajaa.

Leiriä toteuttamassa on vahvalla panoksella myös Levijoen Nuorisoseuran väki, jonka puheenjohtaja Sari Palmu kertoo, että Nuorisoseuran naisia häärii keittiöhommissa kuutisen kappaletta taaten lapsille maittavat ateriat ja välipalat. Myös seuran miesväki auttaa leirikuvioissa tarpeen mukaan ja jos sattuu oikein kurjat kelit, myös Nuorisoseuran taloa voidaan käyttää leiriohjelman toteutukseen.

– On mukavaa saada Levijoen koululle toimintaa heti kesällä, vaikka koulutoiminta keväällä loppuukin, Palmu sanoo. – Nuorisoseura pyrkii muutenkin järjestämään lapsille ja perheille sopivaa toimintaa ja tämä leiri sopii siihen hyvin.

Toisena vaikuttajana leirin onnistumisessa on Alajärven MLL. Arja Tikkanen MLL:stä kertoo, että heidän roolinsa on toimia rahoittajana, sillä MLL sponsoroi leiriä niin, että summalla voidaan palkata yksi nuori leirille ohjaajaksi.

– Saimme Alajärven yläkoululta lahjoituksena taksvärkkipäivän tuoton, yli tuhat euroa. Päätimme käyttää summan niin, että tarjosimme kaikille yläkoululaisille uintikerran. Rahaa jäi kuitenkin käyttämättä ja tämä kohde tuntui sopivalle, Tikkanen sanoo ja muistuttaa, että MLL on tulenut myös Mimmit -tyttötoimintaa, laneja ja Risteyspaikkaa.

Toinen leiri Lehtimäellä

Lehtimäellä Taimelan koululla pidetään päiväleiri samantyylisellä sapluunalla maanantaista keskiviikkoon 1.-3. kesäkuuta. Isoimpana erona on se, että Lehtimäellä päävastuun kantaa 4H ja toiminnanjohtaja Ella Aunola, hänen apunaan toimii Oskari Viitakangas vapaa-aikapalveluista.

Tälläkin leirillä kohderyhmä on 7-10 –vuotiaat ja mukaan voidaan ottaa 50 lasta, vähimmäismäärä on 20. Lehtimäellä leiri on nyt ensimmäistä kertaa ja myös sinne voi tulla mukaan kaikkialta Järvi-Pohjanmaalta.

Ohjelmassa on askartelua, ulkoilua ja mukavaa yhdessä touhuamista kello 8-16 välisen ajan. Hinta on 20 euroa, sisarusalennus vitosen ja hinta sisältää ruoat, välipalat ja materiaalit.

Ilmoittautumiset tulee tehdä Alajärven 4H-yhdistykseen Ella Aunolalle 25.5. mennessä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät