Työttömien työnhakijoiden määrä laski Alajärvellä ja Vimpelissä

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaalla oli huhtikuun lopussa 9106 työtöntä työnhakijaa. Määrä laski edellisen kuukauden lopusta 556 hengellä (-5,6 %). Vuoden takaisesta tilanteesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 990 hengellä (12,2 %).

Lomautettuna oli 1268 henkilöä. Lomautettujen määrä nousi 145 henkilöllä (12,9 %) viime vuodesta. Lyhennetyllä työviikolla oli 910 henkilöä. Määrä kasvoi viime vuodesta 210 hengellä (30 %).

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli 10,3 prosenttia. Manner-Suomessa ainoastaan Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli alhaisempi.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 338585 henkilöä. Lukumäärä nousi 31272 henkilöllä (10,2 %) viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12,9 prosenttia.

Kuntien ja seutukuntien tilanne

Työttömien työnhakijoiden määrää nousi viime vuodesta kaikissa seutukunnissa. Työttömyyden kasvu oli voimakkainta Seinäjoen seutukunnassa. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli korkein Suupohjan seutukunnassa.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski viime vuodesta Alajärvellä, Kuortaneella ja Vimpelissä. Muissa kunnissa tilanne kehittyi heikompaan suuntaan. Tilanne heikkeni suhteellisesti eniten Evijärvellä, Karijoella ja Soinissa.

Maakunnan alimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella ja Kauhavalla. Korkeimmat osuudet olivat puolestaan Soinissa ja Kauhajoella.

Alajärvellä oli huhtikuussa 419 työtöntä työnhakijaa, mikä on 37 vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja 16 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työvoimaa Alajärvellä on 4217 henkilöä, joten työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuussa 9,9 prosenttia.

Lappajärvellä oli huhtikuussa 123 työtöntä työnhakijaa, mikä on neljä vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja kaksi enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työvoimaa Lappajärvellä on 1388 henkilöä, joten työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuussa 8,9 prosenttia.

Soinissa oli huhtikuussa 126 työtöntä työnhakijaa, mikä on neljä vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja 34 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työvoimaa Soinissa on 897 henkilöä, joten työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuussa 14 prosenttia.

Vimpelissä oli huhtikuussa 134 työtöntä työnhakijaa, mikä on 13 vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja kuusi vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työvoimaa Vimpelissä on 1360 henkilöä, joten työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuussa 9,9 prosenttia.

MAINOS
Edellinen artikkeliKoulupesismestaruus Paavolaan
Seuraava artikkeliNuorilla oma onkitapahtuma Lehtimäellä