MAINOS

Osuuspankit ja Valo kannustavat koululaisia liikkumaan

Valo, Valtakunnallinen liikunta ja urheiluorganisaatio ry on linjannut toimintansa tavoitteeksi liikunnallisen elämäntavan edistämisen vahvalla teemalla: Suomi on maailman liikkuvin urheilukansa 2020.

Toiminnan perustana on liikkuvan lapsuuden mahdollistaminen jokaiselle lapselle. Siinä työssä OP ja osuuspankit ovat näkyvästi mukana kantamassa vastuuta Valon koulukampanjoiden yhteistyökumppanina.

MAINOS

Kouluissa toimintakulttuurin liikunnallistamiseen on tartuttu tosi toimin; oppituntien toiminnallisuutta lisätään, istumista tauotetaan ja välitunteja aktivoidaan. Liikkumisen lisäämisen myönteiset vaikutukset ulottuvat todistetusti koettuun kouluviihtyvyyteen ja kiusaamisen vähenemiseen.

Välituntitoiminnan kehittäminen on nopeimmin koululaisten liikkumista lisäävä toimenpide, koska välitunneilla vietetään enemmän aikaa kuin minkään oppiaineen tunnilla. Lasten ja nuorten kannustaminen ideoimaan mielekästä tekemistä ja liikkumista välitunneille on iso hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuus.

Osuuspankit innostavat koululaisia liikkeen lisäämiseen lahjoittamalla alakoululaisille Hippo-välituntisäkkejä, jotka sisältävät tyttöjä ja poikia innostavia sirkustelu- ja pelivälineitä ohjeineen. Yläkoululaisille tarkoitetuista Taisto-säkeistä puolestaan löytyy lihaskunnon kohottamiseen kannustavia treenivälineitä.

Arpa osui OP Vimpeliin

Tänä keväänä maamme osuuspankkien joukosta arvottiin kaksikymmentä konttoria, jotka saivat ilon luovuttaa liikkumiseen kannustavat välituntisäkit omien paikkakuntiensa koululaisille. Yksi näistä onnekkaista oli Vimpelin Osuuspankki.

Toimitusjohtaja Kari Jukantupa luovutti säkit Vimpelin yhteiskoulun liikunnanopettajalle Emilia Latvalalle. Latvala kiitti ilolla todeten Vimpelin yhteiskoulussa jo aloitetun liikunnallisuuden kannustaminen Mun liike -kampanjan muodossa.

Jumppapalloja, voimapyöriä hyppynaruja ja esimerkiksi erilaisia jalkapalloja sisältäneet säkit tulevat hänen mukaan viimeistään syksyllä ahkeraan välituntikäyttöön.

Säkit luovuttanut Jukantupa sanoi kokeneensa itsekin omassa työssään liiallisen istumisen haitat ja piti reiluna, hienona asiana lasten ja nuorten liikuntaan kannustamista.

Hän kaipaili ja suositteli entisajan mukaisia pihapelejä nykyisin liian suuren vallan saaneiden tietokonepelien sijaan. Hänen mielestään on mukavan näköistä, kun lapset temmeltävät ja touhuavat.

Juhani Huopana

MAINOS
Exit mobile version