-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Maakunnalliset kesäseurat Alajärvellä päättyvät tänään

IMG_1110

Jälleen on ollut se aika vuodesta, kun Alajärven kirkon ja kaupungintalon ympäristö on täyttynyt matkailuautoista ja -vaunuista. Tuhannet vanhoillislestadiolaiset ovat saapuneet ympäri maakunnan kuulemaan Jumalan Sanaa ja viettämään kauniita kesäpäiviä yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa. Sää on ollut vaihteleva, mutta ainakin lauantaina päästiin nauttimaan auringonpaisteesta.

seurat3

Aaltopuistossa on tehty viikkojen aikana monta talkootyötuntia, joihin on osallistuttu niin naapuripitäjistä kuin kauempaakin maakunnasta.

MAINOS

Torstaina tapahtuman avasi kesäillan hartaudella Raimo Hautamäki. Ilta jatkui yhteisellä laulutuokiolla ja kahvitarjoilulla Aaltopuistossa. Kesäseurat päättyvät tänään sunnuntaina klo 16.30 alajärveläisen Eino Kangastien päätössanoihin.

Seuroihin saavutaan yleensä koko perheen kanssa ja onkin hienoa nähdä, että kukaan lapsista ei ole yksin, vaan jokaiselle on kaveri – yleensä useampi. Vanhemmat lapset pitävät huolta pienemmistään.

1,8-vuotiaalla Aslakillakaan ei ole hoitajista pulaa. Enot katsovat pojan perään. Nuorin heistä on 8-vuotias Aukusti Joensuu.

Alajärven kesäseuroja en jättäisi välistä, toteaa Aslakin äiti, Alajärvellä syntynyt Eveliina Haho (o.s. Joensuu).

Eveliina asuu perheensä kanssa Helsingissä ja hän saapui kotipaikkakunnalleen jo alkuviikosta. Seuraavana kesänä seuroihin saavutaan nelihenkisenä perheenä. Aslakista on nimittäin tulossa isoveli vielä tänä syksynä.

-Alajärven seuroissa on lämmin tunnelma ja on ihanaa tavata läheisiä pitkästä aikaa. Täällä tapaa sellaisia tuttuja, mitä ei välttämättä isommissa seuroissa näe ollenkaan, Eveliina jatkaa.

Arttu ja Eveliina Haho poikansa Aslakin kanssa nauttimassa kauniista kesäpäivästä Alajärvellä.

Tänä vuonna seuratunnuksena on toiminut Psalmi 33:12: ”Onnellinen se kansa, jonka jumala on HERRA.”

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät