1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Aleksille SM -kultaa

Yleisurheilun SM kilpailut jatkuivat Kalajoella ja Oulussa. Kalajoella kilpailivat 16- ja 17-vuotiaat sekä Oulussa 14- ja 15-vuotiaat. Ankkurien nuoret yleisurheilijat saavuttivat näistä kilpailuista neljä SM mitalia.

Aleksi Yli-Mannila voitti P14 sarjan keihäänheiton ylivoimaisesti tuloksella 60,67. Aleksi olisi voittanut kilpailun jokaisella heitollaan. Paras tulos syntyi viimeisellä kierroksella. Tässä sarjassa heitetään 600 g keihästä. Lisäksi Aleksi ja Oskari Leppäaho saavuttivat keihäänheiton joukkuekilpailussa SM kultaa. Oskarin tulos oli 35,21.

MAINOS

Aleksi Yli-Mannila osoitti monipuolisuutensa ottamalla vielä SM hopeaa moukarinheitosta tuloksella 52,95. Tulos on Aleksin ennätys. Aleksi harrastaa yleisurheilun lisäksi pesäpalloa ja salibandya. Kopparina pelaava Aleksi onkin sitä mieltä, että pesäpallon pelaaminen on tuonut lisäpontta heittokäteen.

Aleksi Yli-Mannila voitti P14 sarjan keihäänheiton ylivoimaisesti. Kuva: Mauno Yli-Mannila.
Aleksi Yli-Mannila voitti P14 sarjan keihäänheiton ylivoimaisesti. Kuva: Mauno Yli-Mannila.

Juhana Karjalahti puolestaan otti SM pronssia P15 sarjan moukariheitossa ennätystuloksellaan 56,01. Juhanan talvi meni sairastellessa, mutta kesän aikana hän on hyödyntänyt ahkerasti Ankkurikentän moukarinheiton harjoituspaikkaa.

Heittäjäpoikien valmennuksesta ovat vastanneet omien vanhempien lisäksi Ilari Huttula (moukari) ja Sami Peltomäki (keihäs).

Teemu Tuomela oli P15 sarjan 100m:n alkuerien 10. ajalla 100m 11,96 (-1,2). Finaalipaikka oli todella lähellä.

Sampo Seppä juoksi 800m ennätysaikaansa 2.06,89 ollen yhdeksäs. 1500m:llä Sampo oli 10. myös ennätysajallaan 4.28,93.

Mikko Paavola on kärsinyt selkävaivoista. Niinpä seiväskilpailu jäi väliin. 110 m aitajuoksussa Mikko oli alkuerissä 11. ajalla 16,02.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät