Palkittu kirjailija-kouluttaja Tuire Kaimio perehdyttää hevosten ja koirien maailmaan

44
Mainos[adrotate banner="3"]

Eläintenkouluttaja, eläintietokirjailija ja Pohjoismaiden tunnetuin eläinnäyttelijöiden kouluttaja Tuire Kaimio kurssittaa Etelä-Pohjanmaan hevos- ja koiraihmisiä viikonlopun ajan 26.-27. syyskuuta.

Lauantaina järjestetään Kaimion hevoskurssi Lehtimäellä ja sunnuntaina kokoonnutaan koirakurssin merkeissä Ähtäriin. Miten hevonen oppii – kurssin järjestelyistä vastaa Lehtimäen Ratsastajat ry ja luvassa on luennon lisäksi myös käytännön harjoituksia hevosten kanssa.

MAINOS

Lisätietoja hevoskurssista antaa Arja Väliaho ja sitovia ilmoittautumisia toivotaan 11. syyskuuta mennessä, mutta myöhemminkin paikkoja kannattaa vielä kysellä.

Opi puhumaan koiraa – kurssi puolestaan perehdyttää kurssilaiset koirien sosiaaliseen käyttäytymiseen ja viestintään. Tästä kurssista lisätietoja antaa Kiti Sinisalo Kennel Kitinkasta.

Tuire Kaimio on yli 20 vuotta ammatissaan toiminut eläintenkouluttaja ja tietokirjailija, joka opettaa myös alan oppilaitoksissa ja pitää suosittuja hevosaiheisia luentoja ja koulutuksia ympäri Suomen. Hänen luentosarjansa ”Ratsuhevosen koulutus” sai satoja osallistujia ympäri Suomen ja Oulun kesäyliopiston luennot vetivät heti salit täyteen.

Tuire Kaimio on Suomen johtavia asiantuntijoita eläinten käyttäytymistieteeseen perustuvassa tiedossa hevosten käyttäytymisestä ja sen soveltamisesta käytännön tilanteisiin. Tämä tieto on erittäin arvokasta pääomaa jokaiselle hevosharrastajalle ja – ammattilaiselle.

Kaimiolla on myös laaja kokemus sekä hevosten, että lukuisten muiden eläinlajien kouluttamisessa mitä erilaisimpiin tehtäviin. Kaimio on ollut muun muassa luomassa Suomeen eläintenkouluttajan ammattitutkintoa.

Hevosten parissa jokainen väistämättä kohtaa suuren ja nopean saaliseläimen kanssa toimimisen haasteet ja etsii toimivaa yhteistyötä ja tuloksekasta koulutustapaa.

Hevosen oppimisen lainalaisuuksien ja lajityypillisen käytöksen ymmärtäminen antaa avaimet kouluttaa hevosta tehokkaasti niin, että hevosen hyvinvoinnista huolehditaan: stressaantumisen välttäminen ja käyttäytymistarpeiden huomioiminen tekevät koulutuksesta myös hevosen kannalta miellyttävää.

Kaimio on myös kirjoittanut kaksi laajaa hevostietokirjaa, Hevosen kanssa (2004, josta uudistettu painos kolmena osana 2012–2013) ja Hevonen – ensimmäinen oppaani (2006), jotka pohjautuvat tuoreimpaan tutkimustietoon hevosista sekä ansiokkaiden hevostenkouluttajien satoja vuosia vanhaan koulutusperinteeseen.

Hän on kirjoittanut tietokirjoja myös koiramaailmasta, muun muassa pennun kasvatuksesta ja koirien käyttäytymisestä. Eläintietokirjoistaan Kaimio palkittiin Tietokirjailijapalkinnolla vuonna 2012.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa