0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Syysistutus- ja suunnittelupäivä Kurejoen puutarhalla

Perjantaina 11.9. kello 9-19 Kurejoen puutarhalla vietetään Syysistutus- ja suunnittelupäivää!

Keväällä suosion saanutta taimipäivää jatketaan nyt syysistutus -teemalla. Syysistutuskausi on parhaillaan käynnissä ja syksyllä on hyvä aika istuttaa uusia kasveja pihaan.

MAINOS

Syksyllä kosteus edistää juurtumista ja tarvittavaa lämpöäkin riittää vielä hyvin ja taimet pääsevät ensi keväällä reippaaseen kasvuvauhtiin.

Taimialueella ovat loistossaan syksyllä kukkivat pensaat mm. hortensiat ja hanhikit sekä perennoista leimukukat, piiskut, nauhukset, jaloangervot ja syyskaunosilmä.

Taimipäivän aikana voit myös maistella erilaisia omenalajikkeita ja pensasmustikkaa.

Piha- ja istutussuunnittelu nyt ajankohtaista

Usein ajatellaan, että pihasuunnittelua voidaan tehdä ainoastaan keväällä ja kesällä silloin kun pihojakin rakennetaan. Parasta aikaa suunnitelman varaamiselle on kuitenkin juuri meneillään oleva syyskausi.

Pihasuunnittelija tekee pihan kartoituskäynnin syksyllä ennen lumien tuloa ja suunnittelu tapahtuu talven aikana. Silloin asiakkaalla on käytettävissä valmis pihasuunnitelma jo kun lumet sulavat ja pihan rakentamisen kelit alkavat.

Kevätkaudella on yleensä ruuhkaa pihasuunnitelmien teossa ja kannattaakin olla ajoissa jo syksyllä varaamassa pihasuunnitelmaa ensi kevään pihan rakentamista tai kunnostamista ajatellen.

Pihan suunnittelu voi tapahtua jo samanaikaisesti talon rakentamisen aikana, jolloin saadaan mietittyä toiminnot järkevästi pihaan. Suunnittelun lähtökohtana on saada toimiva ja viihtyisä, asiakkaan näköinen piha, jossa myös hoidon tarve on huomioitu.

Hyvä suunnittelu luo perustan toimivalle pihalle ja vähentää myös turhia investointeja ja pihan jälkeenpäin korjailuja. Myös jo rakennetut pihat tai vanhemmat pihat alkavat vaatia kunnostamista ja välttämättä ei tarvita aina koko pihan uusimista. Usein pihaa halutaan muuttaa helppohoitoisemmaksi ja siihen voi paljonkin vaikuttaa suunnittelulla.

Kurejoen puutarhalla syksyn taimipäivässä on mukana pihasuunnittelija Marjo Joensuu kello 15-19, jolloin on tarjolla pihaneuvontaa, voit tulla kysymään vinkkejä oman pihasi kasveista tai pihasuunnitteluun liittyvistä asioista.

Varaa aika ilmaiseen neuvontaan etukäteen sähköpostilla marjo.joensuu@viherjasmike.fi tai p.040-533 0897. Lisätietoa vapaista pihaneuvonta ajoista www.facebook.com/viherjasmike.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät