0.6 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Kivitipun vapaaehtoistyöntekijät urakoivat vaatekeräyspäivänä

Lappajärveläiset tempaisivat joukolla keskiviikkona turvapaikanhakijoiden hyväksi Kivitipussa. Seurakunnan ja järjestöjen organisoimaan keräykseen vaatepusseja toivat paikkakuntalaisten lisäksi myös monet alajärveläiset ja vimpeliläiset.

Onnistuneen tempauksen tuloksena Kivitipun vastaanottokeskus sai runsaasti vaatteita ja muita lapsiperheille tarpeellisia tavaroita.

MAINOS

Juuri keskiviikon vastaisena yönä vastaanottokeskukseen oli saapunut toinen 50 hengen bussilastillinen turvapaikkaa hakevia lapsiperheitä.

Vapaaehtoiset työntekijät ovat olleet tärkeässä roolissa toiminnan käynnistymisvaiheessa. Esimerkiksi sairaanhoitajien antama talkooapu on korvaamattoman arvokasta ennen kuin vastaanottokeskukseen palkataan oma sairaanhoitaja.

Yhteisvoimin pitkää työpäivää

Keskiviikkona Kivitipussa vieraili suuri joukko järviseutulaisia, jotka halusivat auttaa turvapaikanhakijoita mm. lämpimillä vaatteilla talven lähestyessä. Myös monet turvapaikanhakijat tarttuivat toimeen ja halusivat itse osallistua työhön lajittelemalla vaatteita.

Suomen Punaisen Ristin Lappajärven osaston puheenjohtaja Seija Autio ja sihteeri Sanna Granholm olivat innolla mukana toiminnassa. Entinen seurakunnan työntekijä Autio nautti silminnähden avustustyöstä väen keskellä, jonka sanoi palauttavan mieleen ”nuoruusvuosien työtahdin”. Nykyisistä Lappajärven seurakunnan työntekijöistä paikalla iltapäivällä oli diakoni Marja Lamminen.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lappajärven paikallisosasto oli ollut talkoissa vaatepusseja lajittelemassa jo edellisenä iltana. Tempauspäivänä osastoa edusti ”isoäitinä” Anita Ora. Ensimmäistä päiväänsä Kivitippua avustanut Ora on kokenut vapaaehtoistyöntekijä muista järjestöistä.

Hän on tottunut vastaamaan kutsuun aina kun apua pyydetty. Sama koskee montaa muutakin talkoisiin osallistuneista, jotka ovat tulleet tutuiksi hyväntekeväisyystyössä Lappajärvellä vuosikymmenten aikana.

Paketteja kantava Lasse Rännäli sai naisilta kiitosta miehisestä kantoavusta. Vapaaehtoistyöhön mahtuisi mukaan enemmänkin miespuolisia talkoolaisia.

T.Tyynelä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät