-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Vimpelin Hippo-puistossa ilkivaltaa

Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistys on puuhannut kylän keskustaan lasten leikkipuiston, joka avattiin suuren tapahtuman myötä ennen Juhannusta.

Leikkipuiston hyväksi on tehty tuhansia talkootunteja ja käytetty paljon rahaa ja siitä onkin muodostunut todella käytetty ja tykätty kohde niin lapsiperheiden kuin muidenkin kuntalaisten taholta. Myös monet perhepäivähoitajat hyödyntävät leikkipuistoa hoitolastensa kanssa.

MAINOS

– Kyläyhdistyksen varat käytettiin kokonaan leikkipuiston paikalla olleiden rakennusten purkuun. Leikkipuiston rakentamisen toteutettiin lahjoitusvaroin ja Vimpelin kunnalta saadulla avustuksella. Yksin leikkivälineet maksoivat noin 12000 euroa, kertoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Soile Kautiainen-Hietala.

Vaikka rahaa paloi, talkoolaiset ahersivat hyvän asian puolesta iloisella mielellä ja työ palkittiin, kun paikkakunnan lapset ottivat leikkipuiston heti omakseen.

Kaikki ei kuitenkaan ole sujunut ihan toivotulla tavalla. Jo keväällä, ennen puiston avaamista, vasta-asennettujen laitteiden kestävyyttä käytiin testailemassa ilmeisesti yläasteikäisten, pääasiassa poikien, toimesta.

Tilanne on vain jatkunut ja nyt ollaan siinä pisteessä, että näiden vähän vanhempien lasten mielestä leikkipuistoon extreme -rata, jota yritetään tosissaan hajottaa. – Esimerkiksi maahan pultattua keinua on ihan tosissaan yritetty vääntää pois paikaltaan sillä seurauksella, että maassa olevat pultit olivat jo löystyneet, kertoo Soile ja kyläyhdistyksen hallituksen jäsen Anneli Ahtola.

– Myös aitaa on yritetty hajottaa potkimalla sitä tosissaan, mutta vielä onnistumatta. Miltei 8000 euron arvoiseen monitoimilaitteeseen menee pitkiä nuoria miehiä, joilla pitäisi olla jo ymmärrystä, että jos sisälle menoon pitää kumartua, laitetta ei ole tehty heidän kokoisilleen.

Hippo-puistossa on pöytä ja penkit, joiden luokse nuoret voivat vapaasti yhdessä kokoontua, kunhan muistetaan pitää huolta yhteisestä omaisuudesta.
Hippo-puistossa on pöytä ja penkit, joiden luokse nuoret voivat vapaasti yhdessä kokoontua, kunhan muistetaan pitää huolta yhteisestä omaisuudesta.

Soile ja Anneli harmittelevat tilannetta, sillä nuoria ei suinkaan haluta ajaa pois leikkikentältä, sillä lapsiahan hekin ovat! – Tässä on pankit ja tuolit, tähän voi kyllä kokoontua kavereiden kanssa kunhan tunnetaan vastuu yhteisestä omaisuudesta ja pidetään siitä huolta!

Tekijät tunnistetaan

Vaikka isoille leikkijöille ei ole toistaiseksi ollut harmia tekosistaan, niin asia muuttuu ellei ilkivallanteko lopu.

Alueella on kameravalvonta, joten tekijät ovat selvitettävissä. Toistaiseksi asiaa on yritetty hoitaa hyvällä, mutta ellei tilanne rauhoitu, tullaan ottamaan yhteyttä tekijöiden vanhempiin ja kouluun. Ellei tämäkään tuota tulosta, on seuraavaksi vuorossa virkavalta.

– Toivomme myös kyläläisiltä yhteisvastuuta, jos näette tällaista toimintaa niin puuttukaa! Tiedämme monen jo puuttuneenkin asiaan ja niin saa tehdä jatkossakin, Soile ja Anneli kannustavat.

– On tosi ikävää lapsille ja kaikille jotka ovat aikaansa ja vaivaansa uhranneet leikkipuiston hyväksi, jos laitteet hajotetaan ihan tarkoituksella. Toivottavasti asia tulee nyt kuntoon ja voidaan unohtaa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät