25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Jami myy Hauta-ahontien rivitaloasunnot

Järviseudun koulutuskuntayhtymän valtuusto on päättänyt kilpailutuksen jälkeen hyväksyä Joensuut@kumppaneiden ostotarjouksen Kurejoella sijaitsevista Hauta-ahontien vuokrarivitaloista.

Koulutuskuntayhtymä on jo vuosi sitten päätynyt ratkaisuun, jonka mukaan sellainen toiminta, joka ei varsinaisesti kuulu koulutukseen, pyritään myymään pois. Vuokra-asuntojen ylläpito on tällaista pois myytävää toimintaa.

MAINOS

Koulutuskuntayhtymän tulevissa suunnitelmissa ja ratkaisussa tullaan entistä tarkemmin seuraamaan sitä, palveleeko päätös koulutusta ja koulutuksen kehittämistä, jotka ovat kuntayhtymän päätehtäviä. Muut ”rönsyt” tullaan karsimaan pois.

JAMIn tämän syksyn oppilasmäärä ylittää tällä hetkellä järjestämisluvan mukaisen paikkamäärän eli ns. ylipaikoilla on tänä vuonna keskimäärin 50 oppilasta.

OKM:n muutaman vuoden takainen päätös paikkojen vähentämisestä, niin suurella määrällä kuin se tehtiin, ei ole tuntunut oikeudenmukaiselta. – Todettakoon, ettei tämän vuoden syksyllä aloittanut merkittävästi ulkomaalaisia opiskelijoita, vain 2-3. Ts. uudet oppilaat ovat suomalaisia, pääosin kuntayhtymän alueen tai siihen rajoittuvien kuntien alueelta, kertoo rehtori Jouko Kuismin.

Näköpiirissä on myös monia uusia haasteita. Useat alat, työttömyydestä huolimatta, ilmoittavat olevan vaikeuksia saada työvoimaa. Kyse ei ole ns. matalapalkka-aloista vaan jopa teknologiateollisuuden piiriin kuuluvista paikoista. Tilanne on haaste työantajien lisäksi niin koulutusorganisaatiolle kuin muille toimijoille.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät