Saukonkylälle kirpputori -tapahtuma

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Saukonkylä sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä keskustasta. Kylällä on noin 60 taloutta ja kolmisensataa asukasta. Lapsiperheitä kylällä on viitisentoista ja tänäkin vuonna kylälle on syntynyt kolme vauvaa!

Tästä huolimatta Saukonkylälle kymmenen vuotta sitten muuttanut Aino-Maija Ojala ja seitsemän vuotta sitten muuttanut Henna Sillanpää toteavat, että kylän asioista ei juuri missään kerrota. Naiset itse ovat tyytyväisiä saukonkyläläisiä ja viihtyvät uudessa kotikylässään mainiosti, tarjoaahan se omaa rauhaa mutta palvelut ovat lähellä.

MAINOS
Aino-Maija Ojala ja Henna Sillanpää lajittelevat lasten Onni-Eemeli ja Sofia Ojalan sekä Nelly Sillanpään kanssa Saukonkylän kirpputorille lähteviä tavaroita.
Aino-Maija Ojala ja Henna Sillanpää lajittelevat lasten Onni-Eemeli ja Sofia Ojalan sekä Nelly Sillanpään kanssa Saukonkylän kirpputorille lähteviä tavaroita.

– Tänne pääsee työpäivän jälkeen omaan rauhaan, mutta lähinaapurien kanssa ollaan silti paljon tekemisissä, Aino-Maija ja Henna kertovat. – Tuo kymmenen kilometrin matka keskustaan ei ole mitään, se on asennekysymys!

Saukonkylältä loppui koulu 2000 -luvun alussa ja kauppa oli sulkenut ovensa jo aikaisemmin. Vanha koulu on kyläyhdistyksen omistuksessa ja täydessä käytössä. Siellä on mm. asuntoja, kutomapiirin paikat, kuntosali ja yrittäjä.

Toinen kyläläisten yhteinen paikka on maamiesseuran talo, jossa riittääkin touhua joka päivä. Sunnuntaisin sinne kokoontuu aamulla kylän lapset pyhäkouluun, aivan kuten jo vuosikymmenten ajan. Muun aikaa talon käyttäjinä on jumppaporukoita, sulkapallon- ja sählyn pelaajia.

– Sulkapalloa täällä pelataan kolmena, neljänä iltana viikossa. Maamiesseuran sali on aivan kenen tahansa ulkopuolisenkin käytössä, täältä löytyy todella edullisia salivuoroja niitä tarvitseville. Sali on hyväkuntoinen ja keskustan väkeäkin täällä käy pelaamassa säännöllisesti, naiset kertovat.

Saukonkylän lapset kokoontuvat sunnuntaiaamuisin pyhäkouluun. Pyhäkoululaiset tekevät välillä myös mukavia retkiä lähialueiden metsiin.
Saukonkylän lapset kokoontuvat sunnuntaiaamuisin pyhäkouluun. Pyhäkoululaiset tekevät välillä myös mukavia retkiä lähialueiden metsiin.

Huolenkin aiheita kylällä on. Saukonkylä kuuluu suurelta osin arvokkaaseen pohjavesialueeseen, mikä vuoksi vahvana toiveena on, että kylälle saataisiin kaupungin jätevesiviemäri.

– Ellei viemäriä tänne rakenneta, vaikuttaa se varmasti uusien asukkaiden tuloon ja tänne rakentamiseen, koska pohjavesialueella jätevedet tulee johtaa umpisäiliöihin, niitä ei voi lainkaan suodattaa maaperään, Henna kertoo.

Kirpputori kokoaa väen yhteen kylältä ja kauempaa

Vaikka Saukonkylällä on paljon asukkaita ja maamiesseuran taloa käytetään ahkerasti, ei yhteisiä tapahtumia ole viime vuosina ollut paljonkaan. Nyt Henna sai idean siitä, että maamiesseuran talo on aivan loistava kirpputorin järjestämiseen.

Näin tarjoutuu mahdollisuus saada ylimääräistä tavaraa pois nurkista ja ihmisille paikka tavata toisiaan.

Nyt näyttääkin sille, että kirpputorille on tulossa runsaasti myyjiä ja tavaraa tulee tarjolle laidasta laitaan. Kirpputori järjestetään perjantai-iltana 6.11. kello 17-20 ja lauantaina 7.11. kello 12-18.

Kirpputori pidetään Saukonkylän maamiesseuran talolla, joka sijaitsee aivan tien varressa yhdeksän kilometrin päässä Alajärven keskustasta.
Kirpputori pidetään Saukonkylän maamiesseuran talolla, joka sijaitsee aivan tien varressa yhdeksän kilometrin päässä Alajärven keskustasta.

Myymään voi tulla kuka vain kahden euron päivämaksua vastaan, mitä tahansa käytettyä kirppistavaraa vaatteista astioihin, leluihin ja vaikka huonekaluihin saakka. – Jo nyt myyjiä on ilmoittautunut mukaan kymmenkunta ja myyntiin on tulossa mm. lasten vaatteita ja kodin käyttötavaraa.

Mukaan tulevien myyjien tulee ilmoittaa tulostaan Hennalle torstaihin 5.11. mennessä numeroon 040 758 8742. Samalla kuulet, vieläkö maamiesseuran pöytiä on vapaana, vai tuotko oman mukanasi.

Paitsi myyjiä, kirpputorille tarvitaan paljon ostajia! Saukonkylän kirpparille kannattaakin lähteä kauempaakin penkomaan ja ottaa lapsetkin mukaan, sillä lapsille on järjestetty oma piirustusnurkkaus sekä mehua ja keksejä, jotta nämä viihtyvät aikuisten tehdessä ostoksia!

Tuula Jokiaho

 

MAINOS
Edellinen artikkeliPyhäinpäivä ei ole vain vainajien päivä
Seuraava artikkeliJoulupostimerkeissä vietetään joulua kaupungissa