1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Järviseudun yrittäjät ja kunnat yhteisellä elinkeinomatkalla

Järviseudun yrittäjien ja kuntien yhteinen elinkeinomatka toteutettiin tällä kertaa Keski-Suomeen.

Järjestelyvastuussa oli Vimpelin kunta, Vimpelin yrittäjät ja JPYP. Kaksipäiväisen matkan aikana 39 osallistujan joukko Vimpelin, Lappajärven, Soinin ja Alajärven yrittäjiä ja kuntapäättäjiä tutustui mm. Keiteleen kuntaan ja sen kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n ja Sepa Group -yritykseen.

MAINOS
Vimpelin kunnanjohtaja Anita Paavola, Keitele Group Oy:n perustaja, hallituksen puheenjohtaja ja teollisuusneuvos Ilkka Kylävainio, Vimpelin yrittäjien puheenjohtaja Teija Uitto-Kohonen sekä Vimpelin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anne Niemi.
Vimpelin kunnanjohtaja Anita Paavola, Keitele Group Oy:n perustaja, hallituksen puheenjohtaja ja teollisuusneuvos Ilkka Kylävainio, Vimpelin yrittäjien puheenjohtaja Teija Uitto-Kohonen sekä Vimpelin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anne Niemi.

Ensimmäisen päivän yritysvierailuihin kuului myös Keitele Group Oy, jolla on toimipaikka myös Alajärvellä.

Yritys on vuonna 1981 perustettu perheyhtiö, jonka liikevaihto on 170 miljoonaa. Se on maamme toiseksi suurin yksityinen sahayhtiö ja sen vuotuinen sahatavaratuotanto 650000 kuutiota. Vuotuinen osto- ja korjuumäärä on 1,5 miljoonaa kuutiota ja hankinta-alueena on Pohjois-Savo, Kainuu, Keski-Suomi sekä Etelä-Pohjanmaa.

Yrityksen perustaja, hallituksen puheenjohtaja ja teollisuusneuvos Ilkka Kylävainio kertoi, että sahatavaran valmistuksen lisäksi Keitele on merkittävä jatkojalostaja ollen Suomen suurin liimapuun valmistaja. Lisäksi se tuottaa höylätavaraa, sormijatkettuja ja aihioita.

Keiteleen sahalla puu muuttaa muotoaan hulppean kokoisissa tehdassaleissa.
Keiteleen sahalla puu muuttaa muotoaan hulppean kokoisissa tehdassaleissa.

Tavoitteena yrityksellä on kannattava, tasainen toiminta lasku- ja noususuhdanteissa. Tässä on myös onnistuttu, sillä yhtiö ei ole koskaan lomauttanut tai irtisanonut henkilöstöään tai urakoitsijoitaan 34 vuoden historiansa aikana.

Keitele Groupiin kuuluva Keitele Timber osti Myllyahon sahan konkurssipesältä ja käynnisti Keitele Timber Alajärven sahan joulukuussa 2013.

Sahan koneet on käyty perusteellisesti läpi ja korjattu. henkilökuntaa on 40 henkeä. Alajärvelle ollaan suunnittelemassa uusia tuorelajittelulaitosta, rimotuskonetta, kuivaamoita, kuivan sahatavaran paketointilaitosta ja uutta lämpölaitosta.

Keitele Groupilla kuultiin mm. mukavia uutisia Alajärven sahan tulevaisuudesta.
Keitele Groupilla kuultiin mm. mukavia uutisia Alajärven sahan tulevaisuudesta.

Näin ollen tuotanto Alajärvellä nousee vuonna 2018 yli kaksinkertaiseksi 250000 kuutioon ja tukin käyttö 550000 kuutioon. Investoinnit ovat noin 20 miljoonan suuruiset ja lisää työvoimaa tarvittaneen noin kymmenen henkilöä.
Päivän viimeinen yritysvierailu tehtiin tutustumalla Lohimaa Fish & Travel Oy:n toimintaan.

Toinen kuntavierailukohde toteutettiin Karstulaan, jossa yritysvierailu suuntautui Wanhoihin Wehkeisiin. Tämän jälkeen olikin kotiinpaluun aika.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät