-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

PAU:n lakot vaikeuttavat postinkulkua koko maassa

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut lakoista, joista ensimmäinen alkaa tänään 19.11. kello 16.

Postin varastopalvelut toimivat työtaisteluista huolimatta normaalisti ja rahtipalveluissa ei ole odotettavissa merkittävää viivettä.

MAINOS

Työnseisausten ulkopuolelle rajautuvat turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt (mm. ruoka-, elintarvike-, ruokakassi-, lääke-, sairaala- ja muut vastaavat paikalliset ja valtakunnalliset terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät lähetykset).

Tämän hetkisen lakkouhkista annettujen tietojen perusteella arvioidaan, että:
•Postin 1400 palvelupistettä palvelevat normaalisti.

•Lakot aiheuttaisivat merkittävää viivettä alueellisesti ja välillisesti koko maassa kaikkiin printtituotteisiin (kirjeet, lehdet ja suoramainokset).

•Kun lähetetään lakkoalueelta tai vastaanottaja on lakkoalueella, lähetyksien kulussa voi olla viivettä useita päiviä.

•Viivettä syntyy eniten (pahimmillaan viikkoja) lähetyksille, joita ei voida koneellisesti lajitella, ja joiden käsittelyssä tarvitaan useampia käsipareja lähetyksestä vastaanottamiseen.

•Lakot Vantaan ja Liedon logistiikkakeskuksissa aiheuttavat viivettä suureen osaan pakettitoimituksia koko maassa. Voit seurata pakettisi kulkua verkkosivuiltamme osoitteesta posti.fi -> lähetysten seuranta. Huomioithan, että seurantamerkintöjen välillä voi kulua aikaa, jos paketin kulussa on viivettä.

Lakoista aiheutuvien ruuhkien purku voi tämän hetkisen arvion mukaan kestää useita päiviä tai pahimmillaan viikkoja.

Tilannetta seurataan päivittäin ja vaikutuksista kerrotaan posti.fi-sivuilla arkipäivisin noin kello 10 ja 17.

PAU ilmoittamat lähipäivien työtaistelut ja niiden vaikutukset:

Pvm. PAU:n ilmoittamat työtaistelut  Vaikutus lähetysten kulkuun
19.11. Hinnoittelupalvelu, Vantaan Siipitie*Pakettipalvelut, Vantaan logistiikkakeskus*, Helsingin Veturitie, Liedon logistiikkakeskusPostin lajittelu, Helsingin postikeskus* Saapuvien ja lähtevien pakettien toimitukset hidastuvat Vantaan ja Liedon logistiikkakeskusten osalta, mikä vaikuttaa suureen osaan koko maan pakettiliikenteestä.Osa pääkaupunkiseudun yritysten nouto- ja vientikuljetuksista pysähtyy.
20.11. Hinnoittelupalvelu, Vantaan Siipitie*Pakettipalvelut, Vantaan logistiikkakeskus*, Helsingin Veturitie, Liedon logistiikkakeskusPostinjakelu, HelsinkiPostin lajittelu, Helsingin postikeskus*Sanomalehdenjakelu, pääkaupunkiseutu ja Uusimaa Sanomalehtien varhaisjakelu pysähtyy pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.Päiväjakelussa jaettavien kirjeiden, aikakaus-, sanoma- ja ilmaisjakelulehtien sekä mainosten jakelu viivästyy pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.Saapuvien ja lähtevien pakettien toimitukset hidastuvat Vantaan ja Liedon logistiikkakeskusten osalta, mikä vaikuttaa suureen osaan koko maan pakettiliikenteestä.
21.11. Hinnoittelupalvelu, Vantaan Siipitie*Pakettipalvelut, Vantaan logistiikkakeskus*, Helsingin Veturitie, Liedon logistiikkakeskusPostin lajittelu, Helsingin postikeskus*Sanomalehdenjakelu, pääkaupunkiseutu ja Uusimaa Sanomalehtien varhaisjakelu pysähtyy pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.Päiväjakelussa jaettavien kirjeiden, aikakaus-, sanoma- ja ilmaisjakelulehtien sekä mainosten jakelu viivästyy pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.Saapuvien ja lähtevien pakettien toimitukset hidastuvat Vantaan ja Liedon logistiikkakeskusten osalta, mikä vaikuttaa suureen osaan koko maan pakettiliikenteestä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät