Kivitipun turvapaikanhakijalasten koulu alkaa Lappajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Kivitipun vastaanottokeskuksen oppivelvollisuusikäiset ja heidän vanhempansa ovat odottaneet ensimmäistä koulupäivää innokkaasti. Tiistaina 1.12. koulutielle matkaa lähes 50 oppilasta.

Oppilaat jakautuvat kaikkiin kunnan kolmeen kouluun Yhteiskouluun, Länsirannan kouluun ja Rantakankaan kouluun.

MAINOS

Yhteiskoulun 21 oppilasta jakautuvat kahteen oppilasryhmään, 5.-7. luokan ryhmä ja 7.-9. luokan ryhmä. Koulua käydään maanantaista perjantaihin.

Länsirannan koulun 17 oppilasta jakautuvat samoin kahteen oppilasryhmään, 1.-3. luokan ryhmä ja 3.-4.luokan ryhmä.

Rantakankaan koululle saapuvat nuorimmat eli 11 eskarilaista ja kolme ekaluokkalaista.

Länsirannan ja Rantakankaan kouluilla opetusta on aluksi joulukuun ajan maanantaista torstaihin.

Opetus on perusopetukseen valmistavaa opetusta, jossa keskitytään pääasiassa suomen kielen opiskeluun. Myös joitain lukuaineita on mukana, kuten matematiikka.

Turvapaikanhakijalapset muodostavat omat opetusryhmänsä ja heillä on omat opettajansa. Tarkoituksena on kuitenkin, että heidät saadaan integroitua samanikäisten perusopetusryhmien kanssa esim. liikunnan ja kuvaamataidon tunneille.

Valmiina kouluun

Länsirannan koululle valmistavan opetuksen luokanopettajaksi siirtyvä Aila Sipola odottaa tiistaita jo mielenkiinnolla. Aila on aluksi mukana myös koulumatkoilla Länsirannan koululaisten kanssa.

Sipolalla on jo aiempaa kokemusta Ruukin vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoiden valmistavasta opetuksesta, jossa hän työskenteli yhdeksän vuotta.

VOK Kivitippu on mielissään Lappajärven kunnan sivistystoimen nopeasta ja päättäväisestä toiminnasta sekä myönteisestä suhtautumisesta asialle.

– On ollut upeaa seurata kuinka asiat ovat edenneet, siitä sydämelliset kiitokset, vastaanottokeskuksen johtaja Henry Paasikivi iloitsee.

– Lapset ovat valmiita koulutielle, vaadittavat terveystarkastukset verikokeineen ja keuhkokuvineen sekä rokotukset saatiin tehtyä myös aikataulussa.

MAINOS
Edellinen artikkeliTaksilupien kiintiöt vahvistettiin – Perho menetti yhden luvan
Seuraava artikkeliTyytyväisyys kuntapalveluihin kasvussa – Vimpeli yhtenä tutkimuskuntana