-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Kouluruokadiplomi Soinin yhtenäiskoululle

Kouluruokadiplomi on tunnustus laadukkaasta kouluruokailusta.
Kouluruokadiplomi on tunnustus laadukkaasta kouluruokailusta.

Soinin yhtenäiskoululle on myönnetty maa- ja metsätalousministeriön avustuksella tuotettu Kouluruokadiplomi.

Kouluruokadiplomi on kouluille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Diplomi on osoitus siitä, että koulussa huolehditaan kouluruokailulle asetettujen ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteiden toteutumisesta.

MAINOS

Koulu voi ansaita diplomin, mikäli kouluruokailussa toteutuu ruokailutilannetta mittaava hyvien käytäntöjen kriteeristö.

Kouluruokadiplomin saamisen kriteereinä toimii 45 kysymystä sisältävä kysymyssarja. Koulu voi ansaita diplomin, mikäli kouluruokailussa toteutuu 85 prosenttia kysymyssarjasta, eli kriteeristön mukaisista hyvistä käytänteistä.

Kysymyksissä tiedustellaan kouluruokailun toteutumista useista aihealueista: ruokailuympäristö, yhteistyö, ruokalista ja ravitsemus, ruokakulttuuri ja ympäristö, elintarvikehankinnat, markkinointi ja viestintä sekä ruokaturvallisuus.

Kouluruokadiplomi viestii laadukkaasti ja valtakunnallisten tavoitteiden mukaisesti toteutetusta kouluruokailusta asiakkaille ja muille sidosryhmille.

Kouluruokadiplomin tavoitteena on kohottaa kouluruokailun ja sen tekijöiden arvostusta sekä nostaa kouluruokailu näkyväksi osaksi koko koulun yhteistä toimintaa.

Diplomin valmennusaineisto ja kriteeristö antavat myös vinkkejä kouluruokailun toteuttamiseen sekä kannustavat kehittämään parantamista vaativia asioita. Kouluruokadiplomin myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät