13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

JPK-07 Peurungan mestari!

Ei löytynyt JPK:n voittajaa tänäkään vuonna Peurunka Long Slide -turnauksessa, vaikka turnaus oli tänä vuonna todella kovatasoinen ja ottelut tasaväkisiä. Helppoja pelejä ei ollut edes alkusarjassa.

Turnaukseen osallistui 20 joukkuetta. K-Laser (Oulunsalo) oli mukana kolmella joukkueella samoin JYP (Jyväskylä) ja Kalpa (Kuopio). Kärpiltä (Oulu) oli neljä joukkuetta, Diskos (Jyväskylä) osallistui kahden joukkueen voimin. JPK:n lisäksi yhdellä joukkueella olivat matkassa Jokipojat (Joensuu) ja HCKS (Keski-Suomi).

MAINOS

JPK voitti alkulohkossa K-Laser 2:n, Kalpa 1:n ja JYP 2:n, tasapeli pelattiin Kärpät 2:n kanssa. Näillä tuloksilla JPK voitti oman alkulohkonsa. Sunnuntain jatkolohkossa JPK voitti Kalpa 2:n ja Kalpa 3:n ja pelasi tasan K-laser 1:stä vastaan.

– Etukäteen aavisteltiin, että myös K-Laser 1 voittaa molemmat Kalpan joukkueet ja finaalipaikka tulee ratkeamaan maalierolla.

– Tsempattiin poikia maalintekoon ja 9-3 numerot nämä sankarit onnistuivatkin takomaan Kalpa 3:sta vastaan, kertasi JPK:n valmentaja Jere Rintala tapahtumia. Näin maalieron turvin ja ilman yhtään häviöitä pelannut JPK voitti myös jatkolohkon ja eteni finaaliin.

Finaalissa vastaan asettui K-Laser 3. Tämä mm. Mikael Granlundin kasvattajaseura on tunnettu kivenkovista junnujoukkueistaan. Finaalista muodostuikin trilleri, jossa tunteiden vuoristorataa mentiin ylös ja alas. JPK oli alkuvaiheet altavastaajana K-Laserin ollessa pari maalia edellä.

Viitisen minuuttia ennen loppua JPK kavensi alivoimalla Lauri Rintalan syötöstä ja Ohto Herralan osumalla 3-4:ään. Tasoitus 4-4 tehtiin 15 sekuntia ennen loppua. Näin päädyttiin voittomaalikisaan. Ottelu ratkesi kolmannessa parissa, kun JPK:n Eevertti Kantanen uitti kiekon längistä sisään ja JPK:n maalivahti Olivia Niukkanen torjui kolmannenkin K-Laserin yrityksen.

Tunteikas finaali päättyi siihen, että JPK:n hanskat lensivät kattoon ja komea pokaali saatiin vastaanottaa kansanedustaja Sinuhe Wallinheimolta.

– Jostain se sisu taas vaan kaivettiin, vaikka finaalissa oli välillä tosi synkkiä hetkiä, Rintala kommentoi. – Ykkösnyrkki puri silloin, kun piti, kaikki taistelivat mahtavasti, pari uutta pelimiestä pääsi hyvin sisään ja Olivia hoiti loput, siinä voiton avaimet. Joukkueen toisena valmentajana toimii Sami Seppälä, huoltajana ja mv-valmentajana Risto Niukkanen.

Joulua kohti mennään edelleen kiekkoilun merkeissä. JPK järjestää kotihallissaan sunnuntaina 20.12. G1-08 -turnauksen. Isäntäjoukkue laittaa tulille peräti kolme joukkuetta.

Vaasan Sport osallistuu kahdella joukkueella, JyKi Jyväskylästä myös kahdella ja Soinin Tiikerit yhdellä joukkueella.

JPK:n pienimmät toivovat reipasta kannustusta koko päivän. Pelit alkavat sunnuntaina kello 10 ja turnauskahvio palvelee koko päivän.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät