MAINOS

Työttömien määrä ei kasvanut Vimpelissä

Etelä-Pohjanmaalla oli marraskuun lopussa 9526 työtöntä työnhakijaa. Määrä nousi edellisen kuukauden lopusta 173 hengellä (1,8 %).

Vuoden takaisesta tilanteesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 414 hengellä (4,5 %).

MAINOS

Lomautettuna oli 1164 henkilöä. Lomautettujen määrä laski 159 henkilöllä (-12 %) viime vuodesta. Lyhennetyllä työviikolla oli puolestaan 979 henkilöä. Määrä laski viime vuodesta 131 hengellä (-11,8 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli 10,8 prosenttia. MannerSuomessa ainoastaan Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli alhaisempi.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 342106 henkilöä. Lukumäärä nousi 15600 henkilöllä (4,8 %) viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13 prosenttia.

Kuntien ja seutukuntien tilanne

Työttömyyden kasvu oli voimakkainta Järviseudun seutukunnassa. Suupohjassa työttömyys oli puolestaan laskussa. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli korkein Järviseudun seutukunnassa.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski viime vuodesta Kauhajoella, Kurikassa, Teuvalla ja Ähtärissä. Vimpelissä tilanne säilyi viime vuoden tasolla.

Muissa kunnissa tilanne kehittyi heikompaan suuntaan. Tilanne heikkeni suhteellisesti eniten Soinissa, Lappajärvellä ja Jalasjärvellä.

Maakunnan alimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä, Kauhavalla ja Kuortaneella. Korkeimmat osuudet olivat puolestaan Soinissa, Ähtärissä ja Kurikassa.

Alajärvellä työttömiä oli marraskuussa 24 enemmän kuin vuotta aikaisemmin ja työttömyysaste oli 11,6 prosenttia. Evijärvellä työttömien määrä kasvoi vuodessa kuudella ja työttömyysaste oli 7,9 prosenttia.

Lappajärvellä työttömien määrä kasvoi 22 henkilöllä ja työttömyysaste oli 8,8 prosenttia. Soinissa työttömien määrä kasvoi vuodessa 33 henkilöllä ja työttömyysaste on nyt 17,1 prosenttia. Vimpelissä työttömien määrä pysyi ennallaan ja työttömyysaste marraskuussa oli 10,8 prosenttia.

MAINOS
Exit mobile version