-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Keihäsmies Sami Peltomäen tukena laaja paikallisten yrittäjien joukko

Keihäänheittäjä Sami Peltomäki on solminut yhteistyösopimuksia kuuden paikallisen yrittäjän kanssa. Mukana Samin keihäskaarien lennossa ovat Alajärven Osuuspankki, Mäkelä Alu, Peuran Liikenne, Saltex, Japo ja uusimpana Torstai-lehti.

Samin yhteistyökumppaneista pisimpään, vuodesta 2009, mukana ovat olleet Osuuspankki, Saltex ja Peuran Liikenne. Myös Japo ja Mäkelä Alu ovat olleet taustajoukoissa jo useamman vuoden ja nyt tiimiin liittyi myös Torstai-lehti.

MAINOS

Sami toteaakin, että kilpaillessa on mukavaa, kun kisapaidassa on paikallisten yritysten logot. Urheilija voi näin tarjota positiivista näkyvyyttä yhteistyökumppaneilleen.

Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Leivo toteaa, että pankin on helppo olla mukana sellaisen paikallisen urheilijan tukemisessa, joka antaa esimerkillään hienoa mallia alueen nuorille. Japon toimitusjohtaja Toni Harjula on samalla linjalla, paikallisten urheilijoiden menestys kiinnostaa paikallisia ihmisiä, mikä takaa myös yhteistyökumppanien näkyvyyden.

Torstai-lehteä kustantavan Järvi-Pohjanmaan Viestintä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouko Salmenautio kertoo, että Sami on ensimmäinen yksilöurheilija, jonka kanssa lehti on solminut yhteistyösopimuksen, sen sijaan joukkuelajien tukemisessa lehdellä on pitkä historia.

Samin kanssa laadittiin molempia kiinnostava sopimus, jonka ansiosta saamme myös jatkossa lukea Samin kuulumisia mm. harjoitusleireiltä.

Olympiaraja tähtäimessä

Sami Peltomäen (s.-91) valmistautuminen tulevaan kauteen jatkuu pian leirillä Etelä-Afrikassa yhdessä muiden maamme kärkiheittäjien kanssa.

Samin valmentajana toimii nykyisin hiljattain Vuoden valmentajaksi valittu Petteri Piironen. Aikeisemmin, lukion toiselta luokalta saakka Samia valmensi Tapio Rajala.

Tämän vuoden tavoitteena on saada keihäs lentämään yli olympiarajan, 83 metriä. Viime kaudella paras tulos oli 79,50 Kalevan Kisojen karsinnassa. Kesä oli Tapio Rajalan kuvauksen mukaan hyvä, mutta tasapaksu, sillä edellisenä kesänä keppi lensi pisimmillään 80.36 Pihtiputaalla.

Valmistautuminen on nyt sujunut sitten syksyn pienten kremppojen hyvin ja kisakauden käynnistyminen yritetään keväällä ajoittaa niin, että kisoja on alla ennen kesäkuun lopussa tapahtuvia EM -valintoja.

Leirejä talvelle on Etelä-Afrikan jälkeen tulossa vielä Portugali huhtikuussa, mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Sami pystyy tällä hetkellä opintojen ohessa panostamaan urheiluun hyvin ja keväällä hän valmistuukin rakennusmestariksi. Kesällä Sami ei aio miettiä työkuvioita, siihen asiaan palataan kisakauden päätyttyä syksyllä.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät